Soma'da Facia

Soma incelemesi tamamlandı

Soma'da 301 kişinin ölümüyle sonuçlanan facianın meydana geldiği maden ocağı, işletmeci şirkete teslim edildi. Bilirkişi incelemesinde yeni bir keşif çalışmasına gerek olmadığı belirtildi.

Konular: Türkiye
Bilirkişi heyetinin hazırladığı ön rapora göre facia öncesi birçok uyarı göz ardı edildi. [AA Arsiv]

13 mayıs'ta 301 işçinin ölümüyle sonuçlanan maden faciasıyla ilgili bilirkişi incelemesi tamamlandı.

arama kurtarma çalışmalarının ardından madendeki yangının devam etmesi nedeniyle soma holding tarafından işletilen eynez maden ocağı'nın ağzı duvarla örülmüştü. gerekli şartların oluşmasının ardından 15 temmuz’da ocak yeniden açılarak bilirkişi incelemesi yapıldı.

olayla ilgili soruşturmayı yürüten akhisar cumhuriyet başsavcısı bekir şahiner, ocak ağzının bir cumhuriyet savcısı, bilirkişi heyeti ve şirket yetkililerinin nezaretinde açıldığını açıkladı.

madende inceleme ve keşifte bulunulduğunu belirten şahiner, yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

 "madende 16 temmuz 2014 tarihinde yapılan olay yeri inceleme keşfin ardından hazırlanan olay yeri inceleme ve keşif tutanağı ile maden ocağında tekrardan soruşturma kapsamında yeni bir keşif işlemi icrasının gerekli olmadığına dair karar verildi. maden ocağında ve maden sahasında soruşturma kapsamında yapılması gerekli başkaca bir işlem kalmadığından, maden ocağının şirket yetkililerine tutanakla teslim edildi."

301 işçi yaşamını yitirmişti

13 mayıs'ta soma kömür işletmeleri'ne ait ocakta çıkan yangında, 301 madenci yaşamını yitirmişti.

faciayla ilgili başlatılan adli soruşturmada ise aralarında şirketin yönetim kurulu başkanı can gürkan, genel müdür ramazan doğru ile işletme müdürü akın çelik'in de bulunduğu sekiz kişi tutuklanmıştı.

ölen işçilerin aileleri adına açılan tazminat davalarından dolayı da soma kömür işletmeleri'nin tüm mallarına, soma 1'inci asliye hukuk mahkemesi tarafından tedbir konulmuştu.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;