Soma'da Facia

Soma'da tutuklama yok

Manisa'nın Soma ilçesinde 301 işçinin öldüğü maden faciasıyla ilgili soruşturmada gözaltına alınan 24 kişi serbest bırakıldı.

13 Mayıs'ta Soma Kömür İşletmeleri'ne ait ocakta çıkan yangında 301 madenci yaşamını yitirmişti. [Fotoğraf: Reuters]

soma'da 301 kişinin yaşamını yitirdiği maden faciasına ilişkin bilirkişi raporunun akhisar cumhuriyet başsavcılığına teslim edilmesinin ardından soruşturmayı yürüten savcının talimatıyla aralarında soma kömürleri aş ve ege linyitleri işletmesi çalışanlarının da bulunduğu toplam 24 kişi, gün içerisinde gözaltına alındı.

jandarmadaki işlemlerin ardından adliyeye getirilen zanlıların tamamı, savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı. akhisar cumhuriyet başsavcısı bekir şahiner, yaptığı yazılı açıklamada "sorgusu soma sulh ceza hakimliğince yapılan 5 kişi mahkemece serbest bırakıldı, 6 kişi hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulması istemiyle adli kontrol talebinde bulunuldu, 12 kişi savcılık ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı, 1 kişinin ise ilçe dışında bulunması sebebiyle ifadesi alınamadı" dedi. 
 
13 mayıs'ta soma kömür işletmeleri'ne ait ocakta çıkan yangında 301 madenci yaşamını yitirmişti.

faciayla ilgili başlatılan adli soruşturmada, aralarında şirketin yönetim kurulu başkanı can gürkan, genel müdür ramazan doğru ile işletme müdürü akın çelik'in de bulunduğu sekiz kişi tutuklanmıştı.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;