Somali

Somali’de Başkanlık Sarayı’na saldırı

El Kaide bağlantılı Eş-Şebab örgütü, Başkent Mogadişu’daki Başkanlık Sarayı’na bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenledi. Patlamanın ardından örgüt elemanları ile güvenlik güçleri saatlerce çatıştı.

Konular: Afrika

Haberin Öne Çıkanları

Devlet Başkanı yaralanmadı

El Kaide bağlantılı örgüt üstlendi

'Çatışma devam ediyor'

Geçen hafta Mogadişu Havaalanı yakınlarında bir Birleşmiş Milletler konvoyunu hedef alan saldırıda en az yedi Somalili hayatını kaybetmişti. [AA-arşiv]

sarayın arka girişindeki patlamanın ardından, silahlı saldırganlarla saray çevresindeki güvenlik güçleri arasında yoğun çatışmalar yaşandı. 

ölü ve yaralı sayısı henüz belirlenemedi. birleşmiş milletler özel temsilcisi nick kay'in açıklamasına göre kendisine telefonla ulaşan somali devlet başkanı hasan şeyh mahmud, herhangi bir yarasının olmadığını söyledi.

olayı ülkede benzer eylemler gerçekleştiren el kaide bağlantılı eş-şebab örgütü üstlendi. örgütün askeri kanat sözcüsü şeyh abdülaziz ebu musab, “komandolarımız içeridekileri öldürmek ve tutuklamak için başkanlık sarayı diye adlandırılan yere saldırdı. bazı binaları elimizde tutuyoruz. çatışma devam ediyor. komandolar bölgenin tamamını ele geçirmek istiyor” dedi.

ancak güvenlik güçleri saldırganları püskürttüklerini belirtti.

somali'de hükümeti ortadan kaldırarak islami bir yönetim kurmayı amaçlayan eş-şebab örgütü, bugüne kadar çok sayıda bombalı saldırı düzenledi. örgüt, afrika birliği güçleri ülkeden çekilmedikçe saldırılarına devam edeceğini söylüyor.

kaynak: reuters ve afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;