PKK

Sur’da 5 çocuk yaralandı

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde, polisin YDG-H’liler tarafından konulduğunu tahmin ettiği el yapımı bombanın patlaması sonucu 5 çocuk yaralandı. Çocuklardan ikisinin durumu ağır.

Konular: PKK, Kürt sorunu
sur
Sur ilçesinde polis operasyon başlattı. [Fotoğraf: Abdülkadir Konuksever / Al Jazeera Türk]

diyarbakır’ın sur ilçesinde yoğurt pazarı civarında ydg-h’liler tarafından yola döşendiği tahmin edilen bombanın patlaması sonucu yaşları 10-16 arasında değişen beş çocuk yaralandı.

kentin yoğun bölgelerinden biri olan yoğurt pazarı civarında evlerine giden çocuklar, yol kenarına gizlenmiş el yapımı bombanın patlaması sonucu şarapnel parçalarıyla yaralandı.

yaralanan çocuklar selahaddin eyyubi eğitim araştırma hastanesi'nde tedavi altına alınırken durumu ağır olan 2 çocuk dicle üniversitesi hastanesi’ne sevk edildi.

güvenlik güçleri sur ilçesindeki pek çok noktada operasyon başlattı.

lice’de sokağa çıkma yasağı

diyarbakır’ın lice ilçesindeki bazı mahallelerde ise süresiz sokağa çıkma yasağı ilan edildi. diyarbakır valiliği’nden yapılan açıklamada, operasyon faaliyeti yürütüleceği bilgisi verilerek 9 mahallede operasyon sonuna kadar sokağa çıkma ve bölgelere giriş yasağı kararı alındı. bazı yollarda da kontrollü geçiş sağlanacak.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;