Türkiye

Sur'da sokağa çıkma yasağı kalktı

Diyarbakır'da Pazar günü 2 polisin şehit olduğu 6 polisin de yaralandığı Sur ilçesinde başlatılan sokağa çıkma yasağı kaldırıldı.

Konular: PKK, Türkiye
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 7 mahallede sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. [Fotoğraf: AA-Arşiv]

diyarbakır valiliği'nden yapılan açıklamada, "halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması" amacıyla alınan sokağa çıkma yasağı kararının kaldırıldığı belirtildi. "yapılan çalışmalar sonucunda huzur ve sükûnetin sağlanması üzerine bu sabah (pazartesi) 06:00 itibariyle yasağın kaldırıldığı" duyuruldu.

açıklamada, "vatandaşlarımıza sokağa çıkma yasağı konusunda göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı teşekkür ederiz" denildi.

ilçenin sur içinde kalan bölgesinde (abdaldede, alipaşa, cami kebir, cami nebi, cevatpaşa, dabanoğlu, fatihpaşa, hasırlı, iskenderpaşa, melikahmet, ziya gökalp, lalebey, süleyman nazif, savaş, cemal yılmaz mahalleleri) pazar günü saat 09:30'dan geçerli olmak üzere sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. 

pazar sabahı pkk polise roketatarlı saldırı düzenlemiş, 2 polis şehit olurken 3 polis yaralanmıştı. pazar günü öğle saatlerinde suriçi yıkıkkaya sokak'ta polise düzenlenen ikinci bir saldırıda ise 3 polis yaralanmıştı.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;