Türkiye

Suruç saldırganının kimliği belli oldu

Suruç'ta 32 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı gerçekleştiren canlı bombanın, Şeyh Abdurrahman Alagöz olduğu kesinleşti. 20 yaşındaki saldırganın daha önce Suriye'ye de gittiği ortaya çıktı.

Konular: Türkiye

suruç saldırısını gerçekleştiren canlı bombanın, şeyh abdurrahman alagöz olduğu kesinleşti. 20 yaşındaki alagöz'ün saldırıdan önce suriye'ye de gittiği tespit edildi. reuters'in emniyet kaynaklarına dayandırdığı habere göre, alagöz, 5 haziran'da diyarbakır'daki hdp mitingine bomba koyan zanlıyla da irtibatlı. 

ailesi evi terk etti

anadolu ajansı'nın emniyet yetkililerinden aldığı bilgiye göre, olay yerinde toplanan delil ve zanlının vücut parçaları incelenmek üzere ankara'ya gönderildi. laboratuvar incelemesi sonucu saldırıyı gerçekleştiren zanlının, şeyh abdurrahman alagöz olduğu kesinlik kazandı.

bombacının alagöz olduğunun ortaya çıkması üzerine adıyaman'da yaşayan ailesi, evlerini terk ederek şehir dışındaki bir yakınlarının yanına gitti.

işid'e adam kazandırıldığı ileri sürülen islam çay ocağını şeyh abdurrahman alagöz'ün ağabeyi yunus emre alagöz'ün işlettiği öğrenildi. çay ocağı yaklaşık bir yıl önce ruhsatı olmadığı gerekçesiyle il emniyet müdürlüğü ve belediye tarafından kapatıldı. "terör nitelikli kayıp şahıs" olarak aranan iki kardeşten yaklaşık altı aydır haber alınamıyordu. şoförlük yaptığı belirtilen baba zeynal abidin alagöz'ün yaklaşık iki ay önce il emniyet müdürlüğü'ne, iki çocuğu hakkında kayıp başvurusu yaptığı kaydedildi.

kaynak: aa, reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;