Güreş

Taha Akgül’den altın madalya

Taha Akgül serbest stil 125 kiloda Dünya Şampiyonu oldu. 70 kiloda Yakup Gör gümüş, 86 kiloda Selim Yaşar bronz madalya kazandı.

Konular: Spor, Diğer Sporlar
Taha Akgül 2012 Olimpiyat Oyunları'nda mücadele etmişti. [AA]

özbekistan'ın başkenti taşkent'te düzenlenen dünya güreş şampiyonası'nda, üç türk güreşçi madalya için podyuma çıktı.

taha akgül, fianlde iranlı komil ghasemi'yi 4-3 yenerek altın madalya kazandı

geçen yıl macaristan'da yapılan dünya şampiyonası'nda 125 kiloda üçüncü olarak bronz madalya kazanan taha akgül, ilk turda macar sporcu richard csercsics'i (10-4) yendi. ikinci turda ise azerbaycan'lı aslan dzebisov'u (4-0) ile geçen akgül çeyrek final mücadelesinde abd'li tervel ivaylov dlagnev'i (4-2) mağlup ederek yükseldiği yarı finalde belaruslu alexei shemarov'u (8-1) yenerek finale yükseldi. 

serbest stil 70 kiloda yakup gör, finalde rus khetik tsabolov'a 10-0 teknik üstünlükle yenilerek gümüş madalyada kaldı.

serbest stil 86 kiloda selim yaşar, kazak rakibi aslan kakhidze'yi 5-2 yenerek bronz madalya kazandı.

kaynak: aa ve dha
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;