Türkiye

THY uçağında bomba kontrolü

İstanbul-Sao Paulo seferini yaparken sahipsiz bir tablet bilgisayar yüzünden Kazablanka'ya acil iniş yapan Türk Hava Yolları uçağında olumsuz bir bulguya rastlanmadı. Uçak yeniden havalandı.

Konular: Türkiye
THY uçağında sahipsiz tablet bulundu. [AA - ARŞİV]

atatürk havalimanı'ndan brezilya'nın sao paulo şehrine gitmek üzere havalanan uçağın koltuklarından birinde sahipsiz bir tablet bilgisayar bulundu. fas'ın kazablanka havalimanı'na inen uçakta detaylı güvenlik kontrolleri yapıldı.

türk hava yolları basın müşâviri ali genç, olayla ilgili twitter hesabından yaptığı açıklamada güvenlik kontrolünün tamamlandığını, herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığını duyurdu. 

uçak, 229 yolcusuyla yeniden sao paulo'ya hareket etti.

tc-jih kuyruk tescilli airbus a340 tipi uçak, sao paoulo seferini yapmak üzere saat 09.30’da atatürk havalimanı’ndan hareket etmişti. 

sao paulo, halihazırda türk hava yolları'nın en uzun mesafe uçuşlarından biri durumunda. 
 
kaynak: al jazeera ve ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;