Türkiye

THY uçağında patlayıcı alarmı

İstanbul-Tokyo seferini yapan THY yolcu uçağı, tuvaletinin kapısındaki "C4 Kargo" yazısı nedeniyle Atatürk Havalimanı'na geri döndü.

Konular: Türkiye
Tuvaletteki şüpheli yazı sebebiyle THY uçağı Atatürk Havalimanı'na geri döndü. [Fotoğraf: AA-Arşiv]

thy'nin tk-52 sefer sayılı yolcu uçağı yolcu alımını tamamladıktan sonra 01.15'de tokyo seferini yapmak üzere 321 yolcusuyla atatürk havalimanı'ndan havalandı. uçak havalandıktan bir süre sonra kabin memurlarından biri, tuvaletin kapısında "c4 kargo" yazısını gördü ve durumu kaptan pilota bildirdi.

atatürk havalimanı hava trafik kontrol kulesi’yle irtibata geçen pilot iniş için gerekli izni istedi. uçak, karadeniz üzerinden geri dönerek saat 04.30'da atatürk havalimanı'na sorunsuz şekilde indi.

c4’ün bir paylayıcı ismi olması sebebiyle polis ekipleri bomba araması yaptı. aprona getirilen mobil x-ray cihazıyla valizler tek tek arandı.

yapılan aramalarda herhangi bir bomba izine rastlanmadı. yolcuların saat 21.00'de uçakla tokyo'ya gönderilecekleri öğrenildi.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;