Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu

TİM'den Sarraf'a ödülle ilgili açıklama

Yolsuzluk soruşturmasında tutuklanıp serbest kalan Rıza Sarraf'a ödül verilmesiyle ilgili TİM açıklama yaptı; "Plaketler kişilere değil firmalara verilmektedir" denildi.

Sarraf (soldan 2.) ödülünü Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş (soldan 3.) ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'den (soldan 1.) aldı. [Fotoğraf: AA]

17 aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında tutuklanıp serbest bırakılan işadamı rıza sarraf'a ödül verilmesiyle ilgili türkiye ihracatçılar meclisi'nden (tim) yeni bir açıklama yapıldı. tim açıklamasında, "plaketler kişilere değil firmalara verilmektedir. bu konuda tim'in plaket alacak firma temsilcilerine dair herhangi bir tasarrufu söz konusu değildir" denildi. 

türkiye ihracatçılar meclisi (tim) 22. olağan genel kurulu ve 'ihracatın şampiyonları' ödül töreni pazar akşamı yapılmıştı. cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan'ın da katıldığı törende "ihracat şampiyonları"na ödülleri verilmişti. mücevher sektöründeki ödülü volgan gıda dış ticaret limited şirketi yönetim kurulu başkanı rıza sarraf almıştı. sarraf'a ödülünü, başbakan yardımcısı numan kurtulmuş, ekonomi bakanı nihat zeybekci ve tim başkanı mehmet büyükekşi vermişti.

başbakan yardımcısı numan kurtulmuş, 17 aralık soruşturmasında tutuklanıp serbest kalan rıza sarraf’a ödül vermesiyle ilgili, "bilseydim o karenin içerisinde yer almazdım" demişti. ekonomi bakanı nihat zeybekci ise, "vicdanen rahatsız olmadığını" söylemişti.

tim'den törenle ilgili yapılan açıklamada, devlet protokolünün kime ödül vereceğini önceden bilmediği belirtilmişti.

iran asıllı işadamı rıza sarraf, 17 aralık 2013 tarihli yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında gözaltına alınmış, 21 aralık'ta tutuklanmıştı. sarraf 28 şubat 2014'te ise serbest bırakılmıştı. hazırlanan iddianamede, sarraf'ın, bürokraside dört eski bakanla (egemen bağış, zafer çağlayan, erdoğan bayraktar ve muammer güler) ilişkiler ve rüşvet çarkı sayesinde kara para aklama, altın kaçakçılığı gibi suçlar işlediği öne sürülmüştü.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;