Türkiye

Trabzon'da 4 işçi çığ altında

Çaykara ilçesindeki HES tünel inşaatının üzerine çığ düştü, 1 işçi öldü, 4 işçi çığ altında. Kurtarma ekibine yol açmaya çalışan iş makinesi da devrildi.

Konular: Türkiye
Bal Kodu-1 ve Bal Kodu-2 hidroelektrik santrallerinin yapımını engellemek için çevreciler uzun süre eylem yapmış, sonunda HES inşaatları başlamıştı. [Fotoğraf:AA]

trabzon'un çaykara ilçesinde "bal kodu 2" adlı hidroelektrik santrali (hes) inşaatında çığ düştü ve 5 işçinin çığ altında kaldı. işçilerden biri hayatını kaybetti, 4'üne ulaşılmaya çalışılıyor.

trabzon valisi abdil celil öz, çığ altında kaldığı tahmin edilen 4 işçinin kurtarılması için çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü söyledi ve  "çığ tehlikesi devam ettiği için çalışmalar kontrollü bir şekilde sürüyor. olay yerine varan afad, jandarma ekipleri ve şirket elemanlarınca çalışmalar devam ediyor" dedi. 

öz, erzurum'dan da afad ekiplerinin olay yerine gitmek üzere hareket ettiklerini söyledi.

çaykara kaymakamı mustafa gül ise, hes inşaatının ormanlık, dağlık bir alanda olduğunu ve bu nedenle afad ekipleri bölgeye zor ulaşabildi, kurtarma çalışmaları da güçlükle yürütüldüğünü belirtti. 

Kurtarma ekibine yol açan iş makinesi, buzlanma nedeniyle devrildi. [Fotoğraf: AA]
yol açan iş makinesi devrildi

kurtarma ekiplerinin ulaşımı için yol açma çalışmalarına katılan bir iş makinesi buzlanma nedeniyle devrildi. kazada, iş makinesi operatörü yara almadan kurtuldu.

bal kodu-1 ve bal kodu-2 hidroelektrik santrallerinin yapımını engellemek için çevreciler uzun süre eylem yapmış, sonunda hes inşaatları başlamıştı.

kaynak: aa, dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;