Türkiye Süper Ligi

Trabzonspor yine kazanamadı

Süper Lig'de dördüncü hafta mücadelesinde Trabzonspor evinde, Kasımpaşa ile 1-1 berabere kaldı. Bordo Mavililer dördüncü maçından da beraberlikle ayrıldı.

Konular: Spor, Futbol, Trabzonspor
Karşılaşmanın ilk yarısı Trabzonspor'un üstünlüğü ile sona ermişti. [Fotoğraf: AA]

ligde oynadığı ilk üç maçtan da beraberlikle ayrılan bordo mavililer, kasımpaşa karşısında 85'inci dakikaya 1-0'lık üstünlükle geldi. kasımpaşa'da oscar scarione'nin golü maça dengeyi getirdi.

hüseyin avni aker stadı'nda oynanan maçta trabzonspor'un golünü ise 16'da yusuf erdoğan attı.
 

Dördüncü hafta

galatasaray 2-1 sivasspor
trabzonspor 1-1 kasımpaşa
beşiktaş    1-1 eskişehirspor
pazar
rizespor 0-1 bursaspor
konyaspor 1-1 erciyesspor
gençlerbirliği 3-1 balıkesirspor
akhisar bld.2-0 fenerbahçe
pazartesi
karabükspor 0-2 mersin i.y.
gaziantepspor 0-0 başakşehir

bu beraberliğin ardından trabzonspor'un puanı dörde, kasımpaşa'nın ise altıya yükseldi.

bordo mavililer gelecek hafta deplasmanda, kardemir karabükspor karşısına çıkacak. karabükspor ise evinde, gaziantepspor'u konuk edecek. 

trabzonspor'un paraguaylı golcüsü oscar cardozo bu sezon ligde ilk kez bir maça ilk 11'de başladı. taraftarının önünde ilk kez forma giydi. 78'te yerini majeed waris'e bıraktı.

bordo mavililerde geçen hafta istanbul başakşehir maçına göre 3 oyuncu değişikliğine gidildi. istanbul başakşehir maçında sakatlanan constant'ın yerine soner aydoğdu formayı aldı.

teknik direktör halilhodzic, geçen haftaki maçta oynattığı waris ve fatih atik'i yedek kulübesinde oturturken bu oyuncuların yerine yusuf erdoğan ve cardozo'ya görev verdi.

trabzonspor'da aykut demir, özer hurmacı, mustafa yumlu, constant, deniz yılmaz, bosingwa ve yatabare kadroda yer alamayan isimler oldular.

kasımpaşa'da ise uzun süreli sakatlığı bulunan eren derdiyok, maç kadrosunda yer almadı.

sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle bir maç ceza alan trabzonspor teknik direktörü vahid halilhodzic de maçı tribünden takip etti. cezası bulunan trabzonspor başkanı ibrahim hacıosmanoğlu da karşılaşmayı stattan izleyemedi.

trabzonspor taraftarları karşılaşmaya ilgi göstermedi. tribünlerde bulunan yaklaşık beş bin dolayında taraftar, bordo-mavili takıma destek verdi.

'maçın hakkı beraberlikti'

trabzonspor yardımcı antrenörü jacgues bonnevay, maçın hakkının beraberlik olduğunu söyledi.

teknik direktör vahid halilhodzic'in cezası nedeniyle düzenlenen basın toplantısına katılan bonnevay, karşılaşmanın skorundan memnun olmadıklarını belirtti. ligde 4. maçlarından da beraberlikle ayrıldıklarını dile getiren bonnevay, "bu dört puan bizim için yetersiz. bilin ki hepimiz bunun farkındayız. maçın hakkı beraberlikti diyebiliriz. neden bunu söylüyorum, çünkü onur'un birkaç muhteşem kurtarışını gördünüz. onur, bunları kurtarmasa daha farklı bir sonuç olabilirdi" dedi.

takımda neleri geliştirmeleri gerektiğini teknik direktör vahid halilhodzic ile oyuncuların bildiğini anlatan bonnevay, gol sorununa çözüm üretmeleri gerektiğini kaydetti.

kasımpaşa teknik direktörü şota arveladze ise trabzonspor deplasmanının her zaman zorlu geçtiğini belirterek, "saha oyunu zorluyor. karşımızda şampiyonluğa aday kaliteli kadrosu olan bir takım vardı. kontratak pozisyonları yiyeceğimizi biliyorduk. yusuf, waris böyle oyuncular. sefa yılmaz da aynı, beraber çalıştım biliyorum. bu tarz oyuncularla oynamak kolay değil. golü de öyle yedik" ifadelerini kullandı.

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;