ABD

Trump engelli muhabirle alay etti

Yabancı düşmanlığı ile sık sık gündeme gelen Cumhuriyetçi Parti’den ABD başkan aday adayı Donald Trump, şimdi de engelli bir muhabirle taklidini yaparak dalga geçti.

Konular: ABD

abd'de kasım 2016'da yapılacak başkanlık seçim yarışında cumhuriyetçi parti'den aday adayı olan milyarder iş adamı donald trump, yabancılara yönelik düşmanca söylemlerine şimdi de engelli bir gazeteciyle dalga geçmeyi ekledi. trump, güney carolina'daki seçim konuşmasında, konjenital eklem sendromu bulunan new york times muhabiri serge kovaleski'yle alay etti.

konuşmasında, kovaleski'den önce "iyi bir muhabir" diye bahseden trump, daha sonra "şimdi, bu zavallı adamı görmelisiniz... " diyerek muhabirin hareketlerini ve konuşmasını taklit etti.

"çok çirkin"

trump, camilerin izlenmesi ve bazılarının kapatılmasına ilişkin görüşlerinden sonra 24 kasım’da new jersey'de düzenlenen mitingde binlerce müslüman'ın 11 eylül saldırılarını kutladığını iddia etmiş ve bu iddiasını desteklemek için kovaleski'nin yıllar önce yazdığını iddia ettiği bir makaleyi kullanmıştı.

muhabir kovaleski, böyle bir makale yazmadığını açıklayınca trump tarafından hedef alındı ve yalan söylemekle suçlandı.

donald trump, daha önce de düzenlediği basın toplantılarının birinde, latin kökenli bir gazeteciyi toplantıdan dışarı çıkartmaya çalışmıştı. trump, ilk seçim konuşmasında da meksikalılar ve göçmenlerin ülke dışına çıkarılacağını söylemişti.

trump'ın eylemiyle ilgili abd medyasına açıklama yapan new york times, eylemini "çok çirkin" olarak niteledi. açıklamada, "trump'ın muhabirlerimizden birinin görünüşüyle alay etmesini çok çirkin buluyoruz" ifadesi kullanıldı.

kaynak: al jazeera, reuters, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;