Türkiye

Türk denizaltısı ile Yunan botu karşı karşıya geldi

Bodrum Gümüşlük açıklarında Türk balıkçılarını geri çekilmeye zorlayan Yunan Sahil Güvenlik botunun karşısına Türk denizaltısı çıktı.

Konular: Türkiye

muğla'nın bodrum ilçesine bağlı gümüşlük açıklarında avlanan türk balıkçılarını geri çekilmeye zorlayan yunan sahil güvenlik botunun karşısına türk denizaltısı çıktı. geçtiğimiz günlerde bir kez daha türk denizaltısı ile karşılaşan yunan botu ile bölgede avlanan yunan balıkçılar geri çekildi. 

kardak kayalıkları çevresinde çipura mevsiminin başlamasıyla birlikte denizciler bölgeye akın etti.

cuma sabahı yunan sahil güvenliği'ne ait iki bot ile kayalıklara gelen yunan balıkçılar avlanmaya başladı. yunan sahil güvenlik ekipleri, iddiaya göre türk karasularına girerek çavuş adası ile kardak kayalıkları arasında avlanan türk balıkçılara müdahale edip, turgutreis ve gümüşlük sahiline çekilmelerini istedi. türk balıkçılar ağlarını toplayarak, kıyıya yakın yerlere çekildi.

kardak kayalıklarına 200 metre mesafede 15.00 sıralarında yunan botu ve balıkçılarının karşısına türk denizaltısı çıktı. bunun üzerine yunan botu ve balıkçıları kayalıklardan 16.30 sıralarında kendi karasularına çekildi.

kardak kayalıklarına 1.5 mil uzaklıktaki yunanistan'a ait kalalimnos adası'ndaki askeri birlikte bulunan yunan askerleri, türk denizaltısının hareketini dürbünle izledi. geçtiğimiz günlerde türk denizaltısı ile yunan sahil güvenlik botları yine karşı karşıya gelmişti.

kaynak: doğan haber ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;