Türkiye

Türkiye basın özgürlüğünde geriledi

Türkiye basın özgürlüğü sıralamasında bir yılda 148. sıradan 154. sıraya geriledi. Sıralamayı yapan kurum Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü.

Konular: Türkiye

merkezi paris'te bulunan sınır tanımayan gazeteciler örgütü'nün 2013 yılı için hazırladığı basın özgürlüğü sıralamasında türkiye 179 ülke arasında 154. sırada gösterildi. türkiye, geçen yıl yapılan sıralamada 148. sırada yer almıştı.

örgütün hazırladığı raporda türkiye için, “hedeflediği bölgesel model rolüne yakışmayan bir konumda” ifadesine yer verilerek, ''türkiye'nin 2005'ten beri basın özgürlüğü açısından geriye gittiği'' yorumu yapıldı. türkiye 2005 yılında 98. sırada yer alıyordu.

cpj: türkiye’de 40 gazeteci tutuklu

merkezi new york’ta bulunan uluslararası gazetecileri koruma komitesi (cpj) orta asya program koordinatörü nina ognianova da türkiye’de cezaevinde tutuklu bulunan gazeteci sayısının 40 olduğunu duyurdu.

ognianova, türkiye’de cezaevlerinde bulunan 54 kişinin durumunu incelediklerini bunlardan 40’ının mesleki faaliyetlerinden dolayı hapsedildikleri yönünde bağımsız bir karara vardıklarını söyledi.

ognianova, kalan 14 kişinin durmunu ise incelemeyi sürdüreceklerini belirtti. cpj temsilcisi, türkiye’de hapis tutulan gazeteci sayısının iran, çin veya eritre’den daha yüksek olduğunu da söyledi.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;