Bilim-Teknoloji

Uçan kaykaya ait ilk video

Uçan kaykay, Marty Mcfly'ın yılı olan 2015'te gerçeğe dönüşebilir. Lexus'un yayınladığı tanıtım videosunda uçan kaykaya dair ilk sinyal verildi.

Konular: Bilim-Teknoloji

'geleceğe dönüş' filminde yer alan teknolojileri hayata geçirmek isteyen firmalar arasına lexus da katıldı. firma yayınladığı tanıtım videosunda uçan kaykayın yakın zamanda gerçek olabileceği sinyalini verdi.

kısa tanıtım videsounda teknolojiye dair detaylı bilgi verilmezken, #lexushover hashtag'i ile sunulan kaykayın üzerinde çalışıldığı duyurulmuş oldu.

videoda kaykaydan dumanlar çıkmasının sebebi, kuantum teknolojisine dayanan mıktanısların kullanıldığını ortaya koyuyor. sıvı nitrojenle dondurulan mıknatıslar, belirli hareket özellikleri sağlayacak manyetik alan üzerine yerleştirildiğinde havada kalabiliyor.

lexus'un uçan kaykayın çalışması için nasıl bir manyetik alan geliştirdiği ve tasarım detayları henüz bilinmiyor. firmanın teknoloji hakkında yeni bilgileri ne zaman sunacağı merak konusu.

nike bu yılın başında sunduğu fotoğraflarda geleceğe dönüş ayakkabıları üzerinde çalıştığını duyurmuştu. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;