Türkiye

Uğur Kurt davasında 'olası kast'la yargılama kararı

Okmeydanı Cemevi önünde polis kurşunuyla hayatını kaybeden Uğur Kurt'la ilgili davada, sanık polis, "olası kastla adam öldürme" suçundan 20-25 yıl hapis istemiyle yargılanacak.

Konular: Türkiye
Uğur Kurt geçen Mayıs ayında Okmeydanı'nda protestocularla polis ekipleri arasında yaşanan olaylar sırasında hayatını kaybetmişti. [Fotoğraf: CHA / Arşiv]

bir yakınının cenaze törenine katılmak için gittiği okmeydanı cemevi'nde, polisin silahından çıkan merminin başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden uğur kurt davasında sanık polis s. k.'nın ağır ceza mahkemesi'nde yargılanması kesinleşti. tutuksuz sanık polis memuru s. k. “olası kastla adam öldürmek" suçundan 20-25 yıl arasında değişen hapis istemiyle yargılanacak.

iddianemeyi hazırlayan savcı hasan yılmaz, uğur kurt'u vuran polis memuru s. k.'nın “taksirle adam öldürme" suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası ile yargılanmasını istemiş, dosyayı istanbul 85. asliye ceza mahkemesi'ne göndermişti. dosyayı inceleyen 85. asliye ceza mahkemesi, uğur kurt'u öldüren polis hakkındaki "taksirle adam öldürme" suçlamasını yetersiz bularak, suçun 20 ila 25 yıl arası hapis cezasını öngören "olası kastla adam öldürme" olduğunu belirtip dosyayı “görevsizlik" kararıyla ağır ceza mahkemesi'ne göndermişti.

dosya 14. ağır ceza mahkemesi'ne gittikten sonra sanık polis memuru s. k'nın avukatı görevsizlik kararına itiraz etti. istanbul 14. ağır ceza mahkemesi de görevsizlik kararının usul ve yasaya uygun olduğunu belirterek itirazı reddetti.

14. ağır ceza mahkemesi'nin bu kararıyla polis memuru s. k'nın ağır ceza mahkemesi'nde yargılanması da kesinleşmiş oldu.

polis memuru s. k. “olası kastla adam öldürmekten" 20-25 yıl arasında değişen hapis istemiyle ağır ceza mahkemesi'nde önümüzdeki günlerde hâkim karşısına çıkacak.

cemevi avlusunda ölmüştü

22 mayıs tarihinde gezi olaylarında ölen berkin elvan’ı anmak için eylemler düzenlenmiş, okmeydanı’nda polisle göstericiler arasında çatışma çıkmıştı. akrep olarak adlandırılan polis aracına molotofkokteyli isabet etmesinin ardından aracın içindeki polislerin açtığı ateşte okmeydanı cemevi’nde bir cenazeye katılan uğur kurt hayatını kaybetmişti. incelemeler sonucunda kurt’u vuran silahın polis memuru s. k. tarafından kullanıldığı tespit edilmişti.

kaynak: al jazeera, dha

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;