Ukrayna

Ukrayna'da 10 sivil öldü

Ülkenin doğusundaki Donetsk'te bir okulun bahçesine top mermisi düştü, dört kişi öldü. Topçu atışına hedef olan bir minibüste de altı kişi hayatını kaybetti.

Konular: Ukrayna, Avrupa, Rusya
Donetsk'te okul bahçesine düşen bomba, okulların açıldığı ilk güne denk geldi. Şans eseri öğrenciler yaralanmadı. [Fotoğraf: Reuters]

ukrayna’nın doğusundaki donetsk kentinde saldırılar ateşkese rağmen sürüyor. bir okulun bahçesine top mermisi düştü; dört kişi öldü, sekiz kişi de yaralandı. okulların açıldığı ilk gün gerçekleşen olayda şans eseri çocuklar yaralanmadı. ölen dört kişiden birinin öğretmen, birinin de veli olduğu açıklandı.

bir başka saldırı da sivilleri taşıyan bir minibüsü hedef aldı, 6 kişi öldü.

ukrayna yanlısı donetsk bölgesel hükümetinden yapılan açıklamada, saldırılardan rusya yanlısı ayrılıkçılar sorumlu tutuldu.

ateşkese rağmen saldırılar

rusya’nın da desteğiyle ukrayna hükümeti ile ayrılıkçılar arasında 5 eylül'de ateşkes ilan edilse de, ayrılıkçılar zaman zaman saldırmaya devam ediyorlar. 

donetsk kenti havalimanı yakınlarında ukraynalı askerleri taşıyan bir zırhlı araca 29 eylül pazartesi saldırı düzenlenmiş, araçtaki yedi asker ölmüştü.

kaynak: afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;