Ukrayna

Ukrayna'da 6 ayrılıkçı öldürüldü

Ülkenin doğusundaki Luhansk kentinde bir askeri tesiste Ukrayna askerleriyle Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasında yaşanan çatışma 10 saat sürdü, altı milis öldü. Slavyansk'ta da iki gündür çatışmalar devam ediyor.

Konular: Avrupa
Ukrayna helikopterleri Slavyansk çevresindeki köylerde operasyon düzenliyor. [AP]

ukrayna'nın doğusundaki kentlerde nisan ayında başlayan işgal eylemleri, silahlı sert çatışmaların yaşandığı bir görünüm aldı.

29 mayıs'ta slavyansk kentinde bir ukrayna helikopterinin vurulması ve 14 askerin ölmesinin ardından bölgede operasyonlarını sıklaştıran ordu, gece saatlerinde luhansk kentinde rusya yanlısı ayrılıkçılarla çatışmaya girdi. 

ayrılıkçıların kontrolünde olduğu iddia edilen bir askeri tesiste yaşanan çatışmada altı milisin öldürüldüğü açıklandı. ukrayna ordusu çatışmada üç askerin de yaralandığını bildirdi.

açıklamada mühimmatı biten askerlerin askeri tesisten çekildiği belirtildi.

ülkede 25 mayıs'ta düzenlenen ve petro poroşenko'nun zaferiyle sonuçlanan cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından ukrayna'nın doğusunda çatışmalar yeniden hız kazanmıştı. pazartesi günü otomatik silahlar ve roket güdümlü el bombaları taşıyan yüzlerce ayrılıkçı, luhansk kentindeki sınır güvenlik ekiplerine ait bir üsse saldırmıştı.

siviller slavyansk'tan kaçıyor

salı gecesi slavyansk kentinde de çatışmalar vardı. askeri yetkili vladislav selezniyov iki milisin öldüğünü, 42 milisin de yaralandığını söyledi. selezniyov kentte son günlerde yaşanan çatışmalarda toplam ölü ve yaralı milis sayısının 300'ü geçtiğini söyledi. ancak bu bilgi henüz bağımsız kaynaklar tarafından doğrulanmadı.

ayrılıkçı milisler adınan reuters haber ajansına açıklama yapan stella koroşeva ölü sayısının giderek arttığını, ukrayna ordusunun kentin çevresindeki köyleri havadan bombaladığını söyledi. 

bölgedeki çatışmalar nedeniyle başta kadın ve çocuklar, çok sayıda sivil evlerini terk etti. 

ukrayna hükümeti salı günü yaptığı açıklamada bölgede tansiyonun yükseldiği nisan ayı başından beri toplam 181 kişinin hayatını kaybettiğini, bunlardan 59'unun asker olduğunu bildirdi. 

kaynak: anadolu ajansı ve reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;