UEFA

Uluslar Ligi 2018'de başlıyor

UEFA, Avrupa kıtasındaki milli takımların katılacağı Uluslar Ligi'ni 2018'de başlatacak. Yeni turnuva, kıta şampiyonasına elemelerden gidemeyen dört ülkeye Euro 2020 kapısını açacak.

Infantino ise 5 aday arasında var. [Getty Images]

uluslar ligi projesi, uefa'nın kazakistan'ın başkenti astana'daki olağan kongresinde oy birliği ile kabul edildi. 

milli takımların mücadele edeceği ligde başarılı olanlar, 2020 avrupa şampiyonası'na katılma hakkı elde edecek.

bu yeni organizasyon, avrupa şampiyonası'na normal elemelerden gidemeyen ülkelere uluslar ligi yoluyla euro 2020'ye katılma fırsatı yaratacak.

uefa genel sekreteri gianni infantino, 13 avrupa kentinde düzenlenecek euro 2020'ye elemelerden 20 takımın gideceğini, kalan dört kontenjanın uluslar ligi'ne ayrıldığını söyledi.

kesin formatı henüz belirlenmeyen uluslar ligi büyük oranda uluslararası özel maçların yerini alacak. uefa bu ligle orta ve alt düzey ekiplerin güçlü takımlarla daha çok oynamasını amaçlıyor.

uluslar ligi'nde küme düşme ve yükselme uygulaması olacak. dörtlü final olarak adlandırılan yarı final ve final maçları, seçilen bir ülkede sonu tek rakamla biten yıllarda oynanacak.

ulusal takımlar turnuvası komitesi'nin başkanı wolfgang niersbach, "avrupa'daki milli takımlar için büyük bir adım atıyoruz. umarım taraftarlar bu yeni turnuvayı destekler" dedi.

54 ülke, dört lig

uefa'nın üç yıldır üzerinde çalıştığı uluslar ligi'nde 54 avrupa ülkesi, klasmandaki yerlerine göre dört gruba ayrılacak.

birinci grupta yer alanlar uluslar ligi şampiyonluğu ve euro 2020 play-off'u için mücadele ederken, diğerleri üst gruplara yükselmek veya alta düşmemek için mücadele edecek.

euro 2020 öncesinde bu dört büyük grup, üçer veya dörder takımlı dört gruba daha bölünecek. takımlar 2018 eylül ile kasım arasında dört ile altı arasında maç oynayacak.

birinci grubun altındaki dört küçük grubun birincisi 2019 yılında dörtlü finalde yer alacak, euro 2020 için play-off maçları ise mart ayında yapılacak. 

ulusal takımlar turnuvası komitesi'nin de üyesi olan ingiltere futbol federasyonu genel sekreteri alex horne, "bu çok ilginç bir konsept. avrupa şampiyonası'na katılan takım sayısı 16'dan 24'e çıkarıldığı günden beri elemeler eski heyecanını kaybetti. bu yeni proje mücadeleyi artırabilir" dedi.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;