Premier League

Van Gaal dönemi resmen sona erdi

Manchester United, Louis van Gaal'in görevine resmen son verdi. Hollandalının yerine Jose Mourinho'nun getirilmesi en yüksek ihtimal.

Konular: Spor, Futbol
Van Gaal Manchester United'da başarılı olamadı. [Getty]

manchester united yaptığı resmi açıklama ile hollandalı teknik adam louis van gaal'in görevinden ayrıldığını duyurdu. kulüp yönetimi van gaal'in yerine gelecek yeni menajerin yakın zamanda duyurulacağını belirtti.

sezon ortasında chelsea'den ayrılan portekizli jose mourinho manchester'ın başına gelebilir. mourinho, barcelona'dayken van gaal'in yardımcılığını yapmıştı.

kulüp düzeyinde ajax, barcelona ve bayern münih gibi dünyanın önde gelen takımlarını çalıştıran ve 7 lig şampiyonluğu olan van gaal, takımda ilk sezonunu 70 puanla 4. sırada tamamladı ve uefa şampiyonlar ligi biletini aldı. bu sezon ise sadece bir hafta liderlik koltuğunda oturan van gaal yönetimindeki manchester united, inişli çıkışlı bir performansın ardından sezonu 66 puanla 5. sırada bitirerek uefa avrupa ligi'ne gitmeye hak kazandı.

united iki gün önce ise fa cup'ı müzesine götürdü.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;