İsrail - Filistin sorunu

Yahudi yerleşimcilerden İsrail protestosu

Gazze sınırındaki bölgelere İsrail'in yerleştirdiği Yahudi yerleşimciler, Tel Aviv'de toplanarak güvenliklerinin sağlanamadığı gerekçesiyle İsrail'i protesto etti, saldırıların devam etmesini istedi.

Konular: Gazze, Ortadoğu
Tel Aviv'de toplanan binlerce Yahudi yerleşimci İsrail'i protesto etti. [fotoğraf: Reuters]

protestocular, kaldıkları yerleşim birimlerine dönmek istediklerini ancak güvenliklerinin sağlanamamasından dolayı geri dönemediklerini söyleyerek, hükümetten güvenliklerinin sağlanmasını istedi.

gazze’ye yakın bölgelerde kalan israilli yerleşimciler, israil hükümetinin gazze’den füzelerin fırlatılmasını engellemekte başarısız olduğunu iddia ediyor. yerleşimciler, hükümetin gazze’ye ‘kara harekâtı başlatma konusunda tereddüt yaşaması' nedeniyle hayal kırıklığına uğradıklarını söyledi. 

israil ordusundan yapılan çağrılara rağmen dönmeyi reddeden yahudi yerleşimciler, gazze'ye yönelik israil saldırıları başladıktan sonra sınıra yakın bölgeleri terk etmişlerdi. 

‘saldırıya devam edeceğime söz veriyorum’

israil başbakanı binyamin netanyahu ise gazze’nin sınırlarına yakın yerlere yerleştirilmiş yahudilerin liderleriyle görüşerek, 'israil'in güvenliğini sağlayana kadar saldırılara devam edecekleri' mesajını verdi.

netanyahu’nun sözcüsü ofer jendelman basın açıklamasında, israil hükümetinin 2015, 2016 yıllarında gazze’ye yakın bölgelerde güvenlik düzeyini yükseltmek için 12.22 milyon dolarlık yeni önlem paketini devreye sokacağını söyledi.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;