Türkiye

Yeni kabine açıklandı

Türkiye'nin 62. hükümetini kurmakla görevlendirilen Ahmet Davutoğlu yeni kabinesini açıkladı. Dışişleri Bakanlığı'na Mevlüt Çavuşoğlu getirildi,Yalçın Akdoğan ve Numan Kurtulmuş Başbakan yardımcısı oldu.

Konular: Türkiye
davutoğlu başkanlık promo
Davutoğlu'nu Başbakanlık'a gelişinde Başbakanlık Müsteşarı Fahri Kasırga karşıladı. [Fotoğraf: Zeki Öztürk/Al Jazeera]
köşk'ten onay alındıktan sonra yeni kabine merkez bina'da davutoğlu tarafından açıklanacak. davutoğlu köşk'e kabine listesini sunmadan önce mesaisine başbakanlık merkez bina'da başladı. davutoğlu'nu başbakanlık müsteşarı fahri kasırga ve danışmanı ali sarıkaya kapıda karşıladı. davutoğlu basın mensuplarını el sallayarak selamladı. 
başbakan yardımcısı beşir atalay da davutoğlu'nun ardından makamına geldi.
beşir atalay main
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da makamına geldi.
[[Fotoğraf: Zeki Öztürk/Al Jazeera]]
 
davutoğlu 11.50'de köşk'e giriş yaptı.
devir teslimler hemen yapılacak
kabine açıklandıktan sonra bakanlıklarda devir teslimin de hemen yapılması bekleniyor. zira ertesi gün 30 ağustos. devir teslim öncesinde yapılırsa, 62. hükümetin 30 ağustos törenlerinde yer alması mümkün olacak.  
ahmet davutoğlu 15.30'da cumhurbaşkanı erdoğan ile gülhane askeri tıp akademisi'ndeki (gata) törene katıldıktan sonra 17.00'de genel başkan olarak ak parti'deki ilk merkez karar ve yönetim kurulu (mkyk) toplantısına başkanlık edecek. 
hükümet programı 1 eylül'de meclis'te okunacak. iki tam gün geçtikten sonra program üzerinde görüşmeler yapılacak.
6 eylül'de de güvenoylamasının yapılması planlanıyor.
 
kaynak: al jazeera
 
 

 

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;