Suriye'de iç savaş

Yermuk'ta yeniden açlık tehlikesi

Birleşmiş Milletler kuşatma altındaki kampta bir haftadan uzun süredir gıda ve sağlık yardımlarının dağıtımına izin verilmediğini, kamptakilerin açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu açıkladı.

Konular: Ortadoğu, Suriye
18 Ocak'tan bu yana kampta 6 bin 500 paket malzeme dağıtıldığı ancak bu paketlerin ortalama olarak bir aileye 10 gün yetebildiği açıklandı. [Reuters]

bm filistinli mültecilere yardım kuruluşu'nun (unrwa) yaptığı açıklamaya göre, suriye'nin başkenti şam'da filistinli mültecilerin kaldığı kampta yardım dağıtımına cumartesi günü de izin verilmedi. açıklamada kamptaki sivillere gıda ve basit tıbbi malzemelerin bir haftadır dağıtılamadığı ve sivillerin hayatının tehlike altında olduğu vurgulandı.

bm, 18 ocak'tan bu yana kampta 6 bin 500 paket malzemenin dağıtıldığını belirtti. ancak bu paketlerin ortalama olarak bir aileye 10 gün yetebilmesi nedeniyle kamptakilere dağıtılan yardımların tükendiği, özellikle kadın ve çocukların hayatının yetersiz beslenme nedeniyle risk altında olduğu ifade edildi.

iki gün önce kamptan kırk hasta tahliye edilmişti. 

yermuk mülteci kampı, 1957’de topraklarını terk etmek zorunda kalan filistinli mülteciler için kurulmuştu. kamp yarım milyonu bulan nüfusuyla ortadoğu'nun en büyük kamplarından biri haline geldi, ancak suriye’deki savaş nedeniyle bu sayı 45 bine indi.

kamptaki mültecilerden açlık nedeniyle şu anda kadar 100 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.  

kaynak: ajanslar                                                                                     

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;