IŞİD

'YPG'yi terörist görmüyoruz'

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, PKK'nın Suriye kolu YPG'yi 'terör örgütü olarak görmediklerini' açıkladı. Kirby, "IŞİD'le mücadelede başarılı olabilecek olan savaşçılar kim olurlarsa olsunlar, o savaşçılarla çalışmayı sürdüreceğiz" dedi.

Konular: IŞİD, ABD, Ortadoğu

abd dışişleri bakanlığı sözcüsü john kirby, günlük basın bilgilendirme toplantısında pkk'nın suriye'deki kolu ypg'yle ilgili soruları yanıtladı. kirby, türk gazetecinin “türk hükümeti ypg'yi terörist örgüt olarak görüyor, abd yönetimi ise ypg'ye destek veriyor. arada bu kadar keskin farklar varken türkiye ile işbirliğini nasıl yönetiyorsunuz? sorusuna verdiği yanıttta 'abd'nin ypg'yi terörist bir örgüt olarak görmediğini' söyledi.

kirby, “biz ypg'yi terörist örgüt olarak görmüyoruz. suriye'de, işid'e karşı mücadelede başarılarını da kanıtladılar. daha önce söylediğim gibi biz işid'le mücadelede başarılı olabilecek olan savaşçılar kim olurlarsa olsunlar, o savaşçılarla çalışmayı sürdüreceğiz. ayrıca bunların hepsi kürt değil" dedi. 

işid'e karşı koalisyonun ortak amaçla bir araya geldiğini anlatan kirby, “ancak her konuda aynı fikirde olmak zorunda değilsiniz. mücadelede nerede, ne zaman ve nasıl elinizden en geliyorsa onu yaparsınız. biz de bu önemli mücadeleyi böyle yönetiyoruz” diye konuştu.

kirby, suriye'de askeri yığınak yapmayı sürdürmekte olan rusya'nın bu tavrından endişe duyduklarını, rusya'nın işid ile mücadele için yığınak yaptığını söylemesine karşın bunun ne kadar gerçeği yansıttığını bilmediklerini de söyledi.

kaynak: state.gov

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;