Çözüm süreci

Yumuşama

Başbakan Davutoğlu, HDP'nin 'Çözüm sürecine kaldığı yerden devam' açıklamasını değerlendirdi: Olumlu yönde atılan bir adımdır. Gerekli değerlendirmeyi yapıp bundan sonraki adımları istişare edeceğiz.

Davutoğlu, ebolanın sadece Batı Afrika'nın sorunu olmadığını vurguladı. [Osman Baytürk/ Al Jazeera Türk]

başbakan ahmet davutoğlu, g20 zirvesi için avustralya'ya hareketinden önce ankara esenboğa havalimanı'nda soruları yanıtladı. başbakan, al jazeera türk'ün, hdp'nin yaptığı açıklamayı nasıl değerlendirdiği sorusuna şu yanıtı verdi:

"olumlu yönde atılan bir adım. gerekli değerlendirmeyi yapacağız ve bundan sonraki adımları istişare edeceğiz. gerekli değerlendirmeler yapılacak."

hdp'nin imralı heyetini oluşturan pervin buldan, idris balüken ve sırrı süreyya önder çarşamba günü bir basın toplantısı düzenlemiş ve "sürecin kaldığı yerden devam etmesi konusunda karşılıklı bir irade ortaya çıktığı izlenimi oluşmuştur" demişti. heyetin açıklamasını okuyan pervin buldan, 11 kasım salı günü çözüm süreci kurulu’ndan bazı isimlerle bir araya geldiklerini söyledi. davutoğlu bu açıklama sorulduğunda şunları söyledi: 

"niyet tazelenmesine ihtiyaç vardı. bir, işin esasen esasta, özde mahiyeti var. bir de yöntemle ilgili hususlar var. bugünkü açıklamada, esasta çözüm sürecine olan bağlılığın teyit edilmiş olması olumludur." 

"yöntemle ilgili konuya gelince. esasta bunu benimsemenin yanında yöntemde de doğru yöntemler kullanılması hususunda hepimizin ortak bir anlayışa gelmesi lazım. nedir doğru yöntem? bir kere çözüm sürecinin işlemesi için kamu düzeni esastır. yani kargaşa, kaos ortamında sadece çözüm süreci ciddi zarar görmez, iletişim imkanı bile kalmaz, işte son olaylarda gördüğümüz gibi... şiddet ve vandalizm üzerinden bir şekilde topluma herhangi bir şey dayatılmak istenirse, bu, çözüm sürecinin esasına da uygun düşmez. nitekim son yaşadığımız tecrübe, eminim ve umut ediyorum ve bu açıklamadan da öyle olduğunu görmekten memnunum, sadece esasta değil yöntemde de mutabık kalınması gerektiği konusunda önemli mesajlar vermiştir."

kaynak: al jazeera 

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;