Yunanistan Ekonomik Krizi

Yunanistan ile Almanya borcu görüşecek

Yunanistan’da Syriza’nın zaferiyle sonuçlanan seçimlerin ardından Yunan ve Alman maliye bakanları ilk kez Perşembe günü bir araya gelecek.

Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis (solda), Roma’da İtalya Maliye Bakanı Pier Carlo Padoan ile görüştü. [Fotoğraf: Reuters]

yunanistan maliye bakanı yanis varoufakis salı günü yaptığı açıklamada alman mevkidaşı wolfgang schauble ile perşembe günü berlin’de ülkesinin borç krizi hakkında görüşmeler yapmak için bir araya geleceğini açıkladı. varoufakis’in açıklaması, roma’da italya maliye bakanı pier carlo padoan ile yaptığı görüşmeden sonra geldi.

yunan bakan avrupa merkez bankası başkanı mario draghi ile çarşamba günü frankfurt’ta görüşeceğini de teyit etti.

almanya maliye bakanı wolfgang schauble’ın sözcüsü daha önce yaptığı açıklamada alman bakanın yunan mevkidaşıyla görüşmek için bir zaman belirlemeye çalıştıklarını ancak bu görüşmenin çarşamba günü olmayacağını ifade etmişti. buna sebep olarak da varoufakis’in draghi ile yapacağı görüşmeyi göstermişti.

varoufakis gün içerisinde yunan hükümetinin, ülkenin borç yükünü hafifletmek için hazırladığı planı açıkladı. plana göre yunanistan kreditörlerin elindeki yunan tahvillerini, büyümeye dayalı yeni tahvillerle takas etmek istiyor. bakan varoufakis’e göre bu yöntem akıllıca bir borç mühendisliği olacak. avrupa borsaları, yunanistan’dan gelen bu açıklamadan sonra yükselişe geçmişti.

almanya’dan ise bu teklife dair resmi olarak herhangi bir cevap gelmedi. berlin, yeni yunan hükümetinin ülkenin dev borcuna dair şartların hafifletilmesi isteğine en çok karşı çıkanların başında.

yunan bakan varoufakis’le yaptıkları görüşmeden sonra italya tarafından yapılan açıklamada atina ve roma hükümetlerinin, yunanistan’ın yapısal reformlar yardımıyla sürekli ve güçlü büyüyebilir duruma geçmesinde ortak çıkarı olduğu vurgulandı.

kaynak: afp, reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;