Türkiye

Zehirli ayakkabılar bulundu

Piyasadaki zararlı kimyasal içeren ayakkabıların markalarını açıklayan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ithalatçı firmaya da 266 bin lira para cezası kesti.

Konular: Türkiye
Bakanlık, numunesi alınan 15 model ayakkabıdan 12 tanesinin test sonuçları uygunsuz çıktığını söyledi. [Fotoğraf: AA]

bir süredir gündemde olan 'zehirli ayakkabıların' markası açıklandı. gümrük ve ticaret bakanlığı,  zararlı kimyasallar içerdiği için imha edilmesi gerekirken yasa dışı yollarla piyasaya sürülen 9 farklı modelde 19 bin 920 çift ayakkabının, çin'den ithal edilen 'arow', 'arow men' ve 'arow kids' olduğunu duyurdu.

bakanlık daha önce 33 bin zehirli ayakkabıyı piyasaya sürdüğü belirlenen ithalatçı firma olan denge enternasyonal ayakkabıcılık ithalat ihracat sanayi ve ticaret limited şirketine de 266 bin lira para cezası verdi. 

piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetleri çerçevesinde yapılan incelemeler sırasında, 28 ilde ilgili firmaya ait 42 satış noktasından alınan numunelerin değerlendirilmesi sonucunda, satılmamış 2 bin 368 çift ayakkabıya rastlandığı ve bu ayakkabıların mühürlenerek satışların durdurulduğu ifade edilen bakanlığın açıklamasında şu bilgilere yer verildi:

"söz konusu ayakkabılardan alınan numuneler test için akredite laboratuvarlarına gönderilmiş, numunesi alınan 15 model ayakkabıdan 12 tanesinin test sonuçları uygunsuz, üç tanesinin sonuçları uygun çıkmıştır. ilgili firmaya bu tespitler çerçevesinde 266 bin 490 lira idari para cezası uygulanmıştır. ayrıca ilgili mevzuat gereği firmadan piyasaya sürdüğü söz konusu ürünleri iki televizyon ve gazetede ilan etmesi, bunları piyasadan çekmesi ve imha etmesi istenmiştir. bu işlemler firma tarafından yapılmadığı takdirde bakanlığımız tarafından yerine getirilecektir. konu ile ilgili olarak idari inceleme ve yargı soruşturması devam etmektedir."

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;