2014 Yerel seçim

Sarıgül’den devir teslim

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Mustafa Sarıgül, seçimi kaybetmesinin ardından Şişli Belediye Başkanlığı görevini de halefine devretti.

Sarıgül, Şişli Beledisi binasından ayrılırken bazı çalışanlar ağladı. [AA]

mustafa sarıgül, şişli belediyesi'nde düzenlenen törenle belediye başkanlığını hayri inönü’ye devretti. sarıgül, devir teslimden önce yaptığı konuşmada çalışma arkadaşlarına teşekkür etti. “yerel yönetimlerde şişli bir model olduysa bütün çalışma arkadaşlarımın payı büyüktür. bu başarı bana ait değil, bütün çalışma arkadaşlarıma ait olan bir başarıdır” dedi. 

sarıgül'ün belediyeden ayrılması sırasında bazı çalışanların ağladığı görüldü. şişli dönemini anlatan iki kitap yazacağını söyleyen sarıgül, “biri ‘yerel yönetimlerde şişli modeli’ olacak. diğeri ise ‘nasıl bir mücadele verdim? yol haritamız ne olacak?’ bunların anlatıldığı kitap olacak” dedi. 

“oylar yeniden sayılsın”

mustafa sarıgül, istanbul seçimlerinde 'şaibenin ortadan kalkması' için oyların yeniden sayılması talebini tekrarladı. istanbul'da şimdiye kadar sosyal demokratların aldığı en yüksek oya ulaştıklarını söyleyen sarıgül, "ak parti’nin oyu istanbul’da 100 bin artarken, bizim oyumuz 1 milyon arttı. isterdim ki daha büyük bir başarı olsun. seçim sonuçlarının içimize sindirilmesi için ak partili yöneticilerimizden de ricam, madem bu kadar büyük bir farkla seçimi aldığınızı söylüyorsunuz. o zaman chp’nin itirazını dikkate alın ve bir kere daha sayınız" diye konuştu. 

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;