15 Temmuz darbe girişimi

Yunanistan'a kaçan darbecilere ikişer ay hapis

Askeri helikopterle Yunanistan'a kaçan darbeci 8 askerin duruşması Dedeağaç’ta görüldü. Askerlere, ülkeye yasa dışı girmek suçundan ikişer ay hapis cezası verildi.

darbe girişiminin ardından yunanistan'a kaçan 8 darbeci askerin dedeağaç adliyesindeki duruşması görüldü. askerlere, ülkeye yasa dışı girmek suçundan ikişer ay hapis cezası verildi.

yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye götürülen askerler, yasa dışı uçuş yapma ve ülkeye kaçak giriş suçlamalarından yargılandılar.

polis eşliğinde adliye binasına giren askerlerin elleri kelepçeliydi. bu sırada türk bayrağı açan bir türk vatandaşı askerlere bağırarak "hepiniz darbecisiniz. katilsiniz!" dedi.

‘bunlar marmaris saldırganları’

askerlerin mahkemeye getirilmelerinden önce ise davaya müdahil olmak isteyen türk avukatlar basına konuştu. istanbul barosuna bağlı hukukçular derneği üyesi ramazan arıtürk, "bu darbeci askerlere ilişkin çantamızda dosya var. bunları mahkemeye sunacağız" şeklinde konuştu.

arıtürk, yunanistan ve türkiye'nin de taraf olduğu uluslararası sözleşmeler gereği bu askerlerin sığınma hakkı bulunmadığını söyledi. "bunlar cumhurbaşkanımızın marmaris'te kaldığı otele baskın düzenleyen katiller sürüsü. baskından sonuç alamayınca istanbul'da sivil halkı katlettiler" dedi.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;