İnternet yasakları

ABD’den Twitter eleştirisi

ABD Dışişleri Bakanlığı; resmi blog sayfasında, Türkiye'de Twitter'a erişimin engellenmesini eleştiren bir yazı yayınladı. Yazıda "İnternet sansürü, 21. yüzyılda kitap yakmak gibi" ifadesi yer alıyor.

Konular: ABD, Türkiye
Beyaz Saray, Maliki'yi ve Irak'ta tüm siyasi partileri ülkede yeni siyasi sürece saygı göstermeye çağırdı.

amerika birleşik devletleri (abd) dışişleri bakanlığı; müsteşar douglas frantz tarafından kaleme alınan yazıyı resmi twitter hesabından da dünyaya duıyurdu. 

atılan tweette "internet sansürü 21’inci yüzyılda kitap yakmaktır ve kimseyi daha güçlü kılmaz" ifadesiyle birlikte, douglas frantz'ın yazısının linki paylaşıldı.

new york times gazetesinin eski istanbul büro şefi de olan frantz, ‘21. yüzyılın kitap yakımı’ isimli yazısında türkiye'de twitter'a erişimin engellenmesini şu sözlerle eleştiriyor:

"türkiye gibi bir dostun; fikirlerin serbest akışından, hatta twitter'ın sunduğu eleştirilerden korkacak bir şeyi yok. vatandaşların sosyal medya araçlarına erişiminin engellenmesine yönelik girişimden geri dönülmelidir."

clinton'dan eleştiri

abd'nin eski dışişleri bakanı hillary clinton da, twitter hesabından yaptığı açıklamada, "ifade ve internet özgürlüğü temel bir haktır. türkiye halkı, bu hakların iadesini hak etmektedir" dedi.

beyaz saray ve abd dışişleri bakanlığı daha önce de twitter yasağına ilişkin duydukları kaygıyı dile getirmişti. beyaz saray sözcüsü jay carney, 21 mart'ta "hükümetin türkiye vatandaşlarının temel iletişim araçlarına erişimini engellemesi, abd'de derin endişe yarattı. türkiye halkının bilgiye erişimine konulan bu engele karşı çıkıyoruz" demişti.

aynı gün abd dışişleri bakanlığı sözcüsü jen psaki de "türk hükümeti'ne, twitter'a erişimin engellenmesini kaldırması ve tüm sosyal medya platformlarına serbestçe ulaşımın sağlanması çağrısında bulunuyoruz" dedi.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;