Bosna-Hersek

AB'den Bosna'ya 'süreç' mesajı

AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Füle, Bosna Hersek ziyareti öncesi, üyelik sürecininin yeniden harekete geçirilmesinin sosyo-ekonomik sorunların çözümü için en iyi yöntem olduğuna inandığını açıkladı.

AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Füle, Twitter mesajında, "Başbakan'ın Ermenilere ilişkin açıklamasını memnuniyetle karşılıyorum" dedi.

ab komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi füle, pazartesi günü bosna hersek'e gidiyor. füle ziyareti önce, iki hafta önce başlayan protestolara ilişkin, bosna hersek vatandaşlarına hitaben bir mesaj yayımladı.

füle, "bosna hersek'in yeniden ab üyelik sürecini harekete geçirmesinin, sosyo-ekonomik sorunlar çözümü, yeni istihdam sahalarının oluşturulması ve ekonomik büyüme için en iyi yöntem olduğuna inanıyorum" dedi. 

avrupa birliği bosna hersek delegasyonu'nun resmi internet sitesinde yayımlanan mesajda füle, ülkedeki son gelişmeleri yakından takip ettiğini ve yaşananlar nedeniyle son derece endişeli olduğunu kaydetti.

füle, ''tuzla'nın, saraybosna'nın ve tüm diğer kentlerin sesini duyup duymadığımız konusunda endişeniz olmasın. pazartesi yeniden saraybosna'ya geleceğim. bosna hersek, ab ülkeleri için önemlidir'' ifadelerini kullandı.

bosna hersek vatandaşlarının daha iyi sosyo-ekonomik koşullar, yolsuzlukla mücadele, yeni istihdam olanakları, kamu fonları ve özelleştirmelerin yönetiminde şeffaf olunması için protestolara başladığını savunan füle, diğer bölge ülkelerinin ve bazı ab ülkelerinin de benzer sorunlarla yüzyüze olduğuna işaret etti.

bosna hersek'in düşüşten kurtularak, dayton'dan ab'ye uzanan köprüden geçmesine yardımcı olmak için çalışmaya devam edeceğini belirten füle, mesajında, ''bosna hersek'in yeniden ab üyelik sürecini harekete geçirmesinin, sosyo-ekonomik sorunlar çözümü, yeni istihdam sahalarının oluşturulması ve ekonomik büyüme için en iyi yöntem olduğuna inanıyorum. vatandaşların iyiliği ve işleyen bir devlet, ortak amacımız'' ifadelerine yer verdi.

iki günlük saraybosna ziyaretine pazartesi başlayacak olan füle, bosna hersekli siyasi liderlerle bir araya gelerek ülkedeki son gelişmeleri ele alacak.

tuzla kentinde özelleştirme sonrası işsiz kalan kamu çalışanlarının protestolarıyla başlayan gösteriler ülke çapına yayılmıştı. 

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;