2015 Genel Seçimi

AK Parti'ye 6 bin 223 başvuru

Başvuranların yaklaşık 4’te biri lisansüstü, yüzde 73’ü de lisans mezunu. Aday adaylığı için 2011 seçimlerine göre 600 dolayında daha fazla müracaat geldi.

Arşiv [Fotoğraf: AA}

ak parti'nin genişletilmiş seçim işleri başkanları değerlendirme toplantısında konuşan genel başkan yardımcısı mustafa şentop, “seçimlerin anası” olarak nitelendiği 7 haziran seçimleri için partiye 6 bin 223 başvuru olduğunu açıkladı.

şentop başvuruların bin 40'ının kadın aday olduğunu söyledi. aday adaylarının yaklaşık 4’de birinin lisansütü mezunu, yüzde 73’ünün de lisans mezunu olduğunu belirten  şentop, yüzde 7-8’lik bir oran içerisinde lise, ortaokul ve ilkokul mezunlarının bulunduğunu söyledi.

partiye aday adaylığı için başvuru süresi sona erdi. akp aday adaylarından başvuru ücreti olarak 5 bin tl aldı. kadın adaylar için aday adaylığı başvuru ücretini 2 bin 500 tl olarak belirleyen parti, engellilerin başvuralarından ise para almadı. 

ak parti milletvekili aday belirlemesini 28 şubat'ta 25 ilde; 1 mart'ta da geri kalan 56 ilde ise teamül yoklamasıyla yapacak. aday listeleri  7 nisan’da yüksek seçim kurulu’na teslim edilecek. 

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;