Anadolu Efes

Anadolu Efes sonunu getiremedi

Anadolu Efes, Euroleague Top 16 F Grubu'nda konuğu Laboral Kutxa karşısında 18 sayı farkı erittiği maçı 87-84 kaybetti.

Anadolu Efes, sekiz maç sonunda dört galibiyette kaldı. [Fotoğraf: AA]

maça çok kötü başlayan anadolu efes, ilk çeyreği 25-13, devreyi ise 50-33 geride kapattı.

ikinci çeyreğin sonuna doğru 18 sayı geriye düşen lacivert beyazlılar, üçüncü çeyrekle birlikte hücumda çok daha üretken oldu.

efes, 30 sayı kaydedip ispanyol rakibini 15 sayıda tuttuğu çeyreğin sonlarında öne de geçti ama son 10 dakikaya 65-63 geride girmekten kurtulamadı.

etkili hücum performansını son çeyreğe taşıyamayan anadolu efes, bitime 4:40 kala 10 sayı geriye düştü.

ev sahibi ekip bitime 22 saniye kala farkı bir sayıya indirmeyi başarsa da salondan 87-84 mağlup ayrıldı.

laboral kutxa adına 22 sayı üreten san emeterio maçın en skorer ismi oldu. anadolu efes'te ise heurtel 17 sayıyla takımının en üretken oyuncusuydu.

anadolu efes bu sonuçla sekiz maç sonunda dört galibiyette kaldı. laboral kutxa ise efes'i yakaladı. deplasmandaki ilk maçı beş sayı farkla kazanan anadolu efes, rakibine ikili averajda üstünlük kurmuş durumda.

'kötü savunma yaptık'

anadolu efes başantrenörü dusan ivkovic, savunmada kötü bir performans ortaya koydukları için yenildiklerini söyledi.

abdi ipekçi spor salonu'ndaki karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında mücadeleyi değerlendiren ivkovic, maça kötü başladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"zorlu bir mücadele oldu. laboral kutxa maçı kazanmayı hak etti. biz maça çok kötü başladık. beklenmedik derecede kötü bir savunma yaptık. rakibe ilk yarıda kolay atışlardan 20 sayı verdik. avrupa ligi'nde hücum ribaundu kategorisinde tepedeki takımlardan biri laboral kutxa. bugün de 12'si hücum ribaundu olmak üzere 40 ribaund aldılar. takımım geri dönmek için elinden geleni yaptı ama galibiyet için son iki dakikada rakibimizi yakalayamadık."

maçı sonucunu ufak detayların belirlediğini aktaran sırp başantrenör, "bu maçtan çok şey öğrendik. çok iyi konsantre olarak diğer maçlarımıza hazırlanmamız lazım" diyerek sözlerini tamamladı.

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;