Şampiyonlar Ligi

‘Arsenal’i yenmemiz mucize olmaz’

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Şampiyonlar Ligi play-off turundaki rakipleri Arsenal’i yenmelerinin mümkün olduğunu söyledi.

Konular: Spor, Futbol, Beşiktaş
Beşiktaş, Slaven Bilic yönetimindeki ilk sezonunda üçüncü oldu. [Fotoğraf: AA]

şampiyonlar ligi play-off elemesinde 19 ağustos salı günü sahasında arsenal'i konuk edecek beşiktaş'ın teknik direktörü slaven bilic maç öncesinde ingiliz basınına konuştu.

daily mail’a verdiği röportajda, 20 yıldır arsene wenger'in takımlarını izlediğini ve wenger’in her zaman hızlı ve teknik bir futbol oynattığını belirten bilic, "arsenal istediğimiz son takımdı. ama arsenal'i yenersek bu bir mucize olmayacak ve cnn'de manşete de çıkmayacak" dedi.

bilic otoriteler tarafından maçın favorisinin kesinlikle arsenal olarak kabul edildiğini ama kendi felsefesinde 'nasılsa kaybedeceğiz' şeklinde bir düşünceye asla yer olmadığını söyledi.

türkiye'deki taraftar profiline de değinen slaven bilic "15 milyon taraftarımız var ve beklentileri her zaman çok yüksek. beni yolda gördüklerinde 'arsenal bitti' diyorlar. bu bende baskı yaratıyor. ama bunu seviyorum" diye konuştu.

iki takım arasında ekonomik anlamda da büyük farklar olduğuna dikkat çeken bilic, "arsenal alexis shancez’i 35 milyon sterlin verip alıyor. biz en fazla parayı demba ba'ya verdik. arsenal karşısında da en büyük kozumuz demba ba olacak" şeklinde ifade etti.

arsenal'in çok iyi bir kadroya sahip olduğuna değinen hırvat teknik adam, "mesut ve ramsey gibi çok iyi oyunculara sahipler. alexis shancez mükemmel bir transfer. arsenal geçen sezon çok iyi işler çıkardı. ama şampiyon olacaklarına inanmıyordum. çünkü dünya çapında bir liderleri yoktu. şimdi alexis shancez'i aldılar. bu sezon ligi kazanmaya hazırlar" dedi.

türkiye'den ayrıldıktan sonra premier league’de çalışmak istediğini de dile getiren bilic, ingiliz futbolunu sevdiğini ve daha önce yedi kez ingiliz takımlarından teklif aldığını ama isimlerini açıklamasının doğru olmayacağını söyledi.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;