Şampiyonlar Ligi

Beşiktaş'ın rakibi Arsenal

Şampiyonlar Ligi play-off turunda Beşiktaş'ın rakibi Arsenal oldu. İngiliz temsilcisinde Türk asıllı futbolcu Mesut Özil de forma giyiyor.

Arsenal, geçen sezonu ligde dördüncü sırada tamamlamıştı. [Reuters]

feyenoord'u eleyen beşiktaş, şampiyonlar ligi play-off turunda arsenal ile eşleşti.

beşiktaş ilk maçını19 ağustos'ta, rövanş karşılaşmasını ise 27 ağustos'ta oynanacak. bu turu geçen şampiyonlar ligi'ne katılmaya hak kazanacak.

arsenal geçen sezon premier league’i dördüncü sırada tamamladı. londra ekibi bu transfer dönemini çok hareketli geçirdi. barcelona’dan alexis sanchez’i yaklaşık 60 milyon dolara kadrosuna katan arsenal, mathieu debuchy’yi newcastle united’dan 21 milyon dolara renklerine bağladı.

dünya kupası’nda gösterdiği performansla dikkat çeken kolombiyalı kaleci david ospina ile kadrosunu güçlendiren londra ekibi southampton calum chambers ile sözleşme imzaladı.

geçen seneki kadrosundan ayrılan en önemli isim bacary sagna. fransız futbolcu da manchester city'ye gitti.

arsenal geçen sezon şampiyonlar ligi elemesinde fenerbahçe ile eşleşmişti. şükrü saracoğlu’nda oynanan ilk karşılaşmayı 3-0 kazanan ingiliz temsilcisi evinde de 2-0 galip gelerek gruplara kalmaya başarmıştı.

uzun süredir kupa alamadığı için eleştirilen arsenal ingiltere federasyon kupası finalinde hull city’yi 3-2 mağlup ederek bu özlemine son vermişti.

özil: ne eşleşme ama

beşiktaş'ın eski arsenalli futbolcusu oğuzhan özyakup eşleşme hakkında "benim için özel bir maç olacak. ilk profesyonel maçımı arsenal'de oynamıştım. şampiyonlar ligi'nde gruplara kalmak için kendinizi kanıtlamanız, büyük takımları yenmeniz gerekiyor" dedi.

arsenal'in türk asıllı futbolcusu mesut özil de sosyal medyadan"ne eşleşme ama! şimdiden beşiktaş maçlarını sabırsızlıkla bekliyorum" diye yazdı. 

beşiktaş ikinci başkanı ahmet nur çebi ise ntv spor'a yaptığı açıklamada "takımda moral bozukluğu yok. aksine daha çok motive oldular. arsenal çıkınca hepimiz birbirimize güldük. inançlıyız, bu da başarıya olan inancımızdan kaynaklanıyor" yorumunu yaptı.

şampiyonlar ligi'nde diğer eşleşmeler ise şöyle;

maribor - celtic
salzburg - malmö
aalborg - apoel
steaua bükreş - ludogorets
slovan bratislava - bate borisov
standard liege - zenit
kopenhag - bayer leverkusen
lille - porto
napoli - athletic bilbao

kaynak: al jazeera

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;