IŞİD

Askerî planlama birimi Ankara’ya geliyor

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, IŞİD’e yönelik askeri çabaları belirlemek için, ortak askerî planlama biriminin gelecek haftanın başlarında Ankara’yı ziyaret edeceğini söyledi.

Konular: Türkiye, ABD
Obama'nın özel temsilcisi Allen (solda) son olarak Mayıs ayında Ankara'ya bir ziyarette bulunmuştu. [Fotoğraf: AA]

psaki, başkan obama’nın işid’le mücadele için kurulan uluslararası koalisyonun faaliyetlerini koordine etmekle görevlendirdiği özel temsilcisi allen ve yardımcısı dışişleri bakanlığı müsteşar yardımcısı mcgurk’ün ankara temasları hakkında bilgi verdi.

yazılı açıklama yapan psaki, 'özel temsilci allen ve yardımcısının başbakan ahmet davutoğlu ve dışişleri bakanlığı’nın üst düzey yöneticilerinin de aralarında olduğu türk yetkililerle "yapıcı ve detaylı" görüşmeler yaptığını' söyledi. 

"general allen ve yardımcısı mcgurk, işid’in askeri kapasitesini ve bölgeye yönelik süregelen tehdidini zayıflatmak için ivedilikle acil adımlar atılması gerektiğini aktardı" değerlendirmesinde bulunan psaki, iki yetkilinin ayrıca suriyeli ılımlı muhalifleri güçlendirmenin, suriye krizine bulunacak herhangi bir gerçekçi ve kalıcı siyasi çözüm için önem arz ettiğini vurguladıklarını belirtti. 

general allen, yardımcısı mcgurk ve türk muhataplarının işid’e karşı askeri çabaları ilerletmeye dönük birtakım tedbirleri de ele aldıklarına değinen psaki, bu bağlamda bir ortak askeri planlama biriminin gelecek haftanın başlarında askeri kanallar arasındaki görüşmeleri sürdürmek için ankara’yı ziyaret edeceği bilgisini verdi.

psaki, tarafların, askeri destek, yabancı savaşçılarla mücadele, onların finanse edilmesi, insani yardımlar ve örgütün retoriğini gayri meşrulaştırmanın da aralarında bulunduğu işid’le mücadele çabalarında birçok noktada dinamik ve derinleşen ikili istişare sürecine devam etmekte mutabık kaldıklarını belirtti.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;