Türkiye

Bahçeli'den hükümete saldırı tepkisi

MHP lideri partinin Esenyurt'taki irtibat bürosuna düzenlenen, basın danışmanı Cengiz Akyıldız’ın öldüğü saldırıdan kendi ifadesiyle 'Başbakan’ın teröristlerle müzakeresinden cesaretlenmiş militanları' sorumlu tuttu.

Konular: Türkiye
Bahçeli Başbakan ve hükümete sorumluları bir an önce bulma çağrısı yaptı. [AA]
mhp genel başkanı devlet bahçeli yazılı açıklamasında hükümeti şu sözlerle eleştirdi:
"başbakan erdoğan’ın teröristlerle müzakeresi militanları cesaretlendirmiş, silaha sarılmaları konusunda yüreklendirmiştir. hükümet rüşvet ve yolsuzluk iddialarını örtebilmek için emniyete operasyon yaptıkça, deneyimli polisleri görevlerinden uzaklaştırdıkça canilere gün doğmuş, önleri açılmıştır."
'tahriklere kapılmayacağız'
saldırıya rağmen ülkücü hareketin sağduyu çizgisinden ayrılmayacağını söyleyen mhp lideri, tabanına "teessürümüz ne kadar fazla olsa da, kayıplarımız ne denli ciğerimizi dağlasa da, tahriklere aldanmayacak, kışkırtmalara kapılmayacağız." sözleriyle seslendi.
hükümeti sorumluları bir an önce bulmaya çağıran devlet bahçeli, "esenyurt’ta ülkücü kanı döken katilleri yakalamak için başbakan erdoğan ve hükümetinin çok az süresi vardır. milliyetçi hareket partisi bu kapsamdaki her adım ve niyeti çok yakından takip edecektir. şu da çok iyi bilinsin ki, dava arkadaşlarımızın mübarek kanları asla yerde kalmayacaktır." dedi. 
6 gözaltı
mhp istanbul il başkanlığı basın danışmanı cengiz akyıldız’ın öldüğü, 7 kişinin de yaralandığı saldırıyla ilgili 6 kişi gözaltına alındı. polis yetkilileri olayın siyasi boyutunun olmadığı, anlık gelişen adi bir kavgadan kaynaklandığı görüşünde.
terörle mücadele şubesi ekiplerinin tespitlerine göre bir grup genç arasında el hareketiyle başlayan tartışma, başkalarının da katılmasıyla bir anda alevlendi. 
soruşturmayı devralan asayiş şube ekipleri, aralarında tabancayı ateşleyenin de olduğu öne sürülen 6 kişiyi gözaltına aldı.
mhp'ye göre planlı 
mhp'ye göre ise durum farklı. al jazeera'ye bilgi veren parti yetkilileri, saldırı öncesinde iki grup arasında arbede yaşandığı haberlerinin doğru olmadığını belirtiyor.  
yetkililere göre esenyurt seçim bürosunun açılışı yapılırken, ilk olarak bir grup taşlı saldırıda bulundu. bu sırada mhp’liler polise haber verdi. ancak polis gelmeden 15 dakika önce ikinci ve daha kalabalık bir grup ellerinde silahlar, sopalar ve bıçaklarla geldi. partiye göre büro silahlı kişiler tarafından tarandı. 
hayatını kaybeden cengiz yücel'in de olay sırasında birkaç kare fotoğraf çektiği, fotoğraf makinesinin poliste olduğu öğrenildi. 
cenaze bugün
biri ağır 7 kişinin tedavisi sürerken, 56 yaşında yaşamını yitiren cengiz akyıldız’ın cenazesi ikindi namazının ardından fatih camii’nden kaldırılacak.
 
kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;