Bangladeş

Bir blog yazarı daha öldürüldü

Bangladeş’in başkenti Dakka’da bir blog yazarı palayla öldürüldü. 40 yaşındaki Niloy Chatterjee, bu sene ülkede öldürülen dördüncü blog yazarı oldu.

Konular: Bangladeş
Öldürülen blog yazarı, kendi soyadı ‘Chatterjee’ yerine ‘Neel’ müstear ismini kullanıyordu. [Fotoğraf: Al Jazeera]

yıl başından bu yana üç blog yazarının öldürüldüğü bangladeş'te benzer bir cinayet daha yaşandı. 40 yaşındaki blog yazarı niloy chatterjee, ülkenin başkenti dakka'daki apartman dairesinde uğradığı palalı saldırıda öldü.

polis, yazarın öldürülme nedenine ilişkin bilgi vermedi. bangladeş medyası, el kaide ile bağları olan ensar el islam adlı örgütün cinayeti üstlendiğini bildirdi.

bangladeş blogger ve aktivist ağı başkanı imran sarker, “beşinci kattaki odasına girdiler. arkadaşını bir kenara itip öldürdüler. islamcı militanların hedef listesindeydi” ifadeleriyle olayı anlattı.

uluslararası hümanist etik birliği, niloy neel’in ateizm hakkında yazdığı için öldürüldüğünü belirti.

niloy chatterjee, facebook hesabında yakın zamanda tanımadığı iki kişi tarafından takip edildiğini söylemişti. polise başvurduğunu belirten blog yazarı, polisin şikayetini işleme almadığını ifade etmişti.

mutko mona (özgür zihin) adlı blogun kurucusu amerikan vatandaşı avijit roy, şubat ayında başkent dakka'da bıçakla öldürülmüştü. roy'un öldürülmesinin sadece bir ay sonra bir diğer blog yazarı washiqur rahman da cinayete kurban gitmişti. mutko mona yazarlarından ananta bijoy das, mayıs ayında ülkenin kuzeydoğusundaki sylhet bölgesinde öldürülmüştü.

kaynak: al jazeera, afp ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;