Gezi Parkı eylemleri

‘Çatışmalarla ilişkimiz yok’

Beyoğlu Ülkü Ocakları, Berkin Elvan gösterileri sırasında Burak Can Karamanoğlu adlı gencin ölümüyle sonuçlanan Okmeydanı'ndaki kavga ile ilişkilerinin olmadığını açıkladı.

İstanbul Beyoğlu'nda iki grup arasındaki kavgada Burak Can Karamanoğlu silahla vurularak hayatını kaybetti. [AA]

berkin elvan'ın cenaze töreninden sonra düzenlenen gösterilerde, okmeydanı'nda iki grup arasında kavga çıktı. istanbul, kulaksız dörtyol mevkii'nde sözlü sataşmayla başlayan kavgada silah kullanıldı. 22 yaşındaki burak can karamanoğlu silahla vurularak öldü. yaralanan hüseyin taşbaşı ve ramazan gün ise okmeydanı eğitim ve araştırma hastanesi'ne kaldırıldı.

beyoğlu ülkü ocakları'nın resmi facebook sayfasında yer alan açıklama şöyle:

“okmeydanı dörtyol'da çıkan çatışmaların beyoğlu ülkü ocakları'yla ilişkisi yoktur. ülkücü camianın ismini bu tür provokatif eylemlere karıştıranları şiddetle kınıyor, ülküdaşlarımızın bu tür asılsız haberlere itibar etmemesini rica ederiz.” 

hayatını kaybeden burak can karamanoğlu'nun cenazesi kasımpaşa deniz hastanesi'nin morguna kaldırıldı. karamanoğlu'nun yakınları olay yerinde toplanarak, cadde üzerinde yürüyüş yaptı. polis bölgede güvenlik önlemi aldı.

valilik açıklama yaptı

olaydan sonra istanbul valiliği'nden açıklama yapıldı:

"saat 22.30 sularında beyoğlu ilçesi, kulaksız dörtyol mevkii, çeşme durağı mıntıkasında iki grup arasındaki sözlü sataşmaların, daha sonra silah kullanılan bir kavgaya dönüşmesi sonucunda 1992 doğumlu burak can karamanoğlu adlı genç hayatını yitirmiş, yine bu silahlı saldırı sonucu 1983 doğumlu hüseyin taşbaşı el ayasından, ramazan gün ise karın boşluğundan yaralanmış olup, yaralıların hayati tehlikeleri bulunmamaktadır.

fail ya da faillerin yakalanması yönünde emniyet birimlerimiz tarafından çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülmektedir."

kaynak: al jazeera, aa ve dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;