Türkiye

Çığ altındakilere ulaşılmaya çalışılıyor

Trabzon'un Çaykara ilçesinde Cumartesi günü çığ altında kalan 4 kişiye hâlâ ulaşılamadı.

Konular: Türkiye
Hava koşulları kurtarma çalışmalarını güçleştiriyor. [AA]

trabzon'da bir kişinin hayatını kaybettiği çığın ardından, afad ekipleri, çığ altındaki diğer dört kişiye ulaşmak için iş makineleriyle yol açma çalışmalarına aralıksız devam ediyor. afad'dan yapılan açıklamaya göre, trabzon'un çaykara ilçesi, kovalan mevkiinde meydana gelen çığ düşmesi sonucu beş işçi çığ altında kaldı, olayda bir işçi hayatını kaybetti.

hes (hidroelektrik santrali) inşaatında çalışan dört kişiyi arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. ekipler bölgede mahsur kalan 40 kişiyi de ilçe merkezine ulaştırdı.

bölgeyle haberleşmenin aksaması nedeniyle bölgeye bir mobil baz istasyonu sevk edildi.

bölgedeki yoğun tipi ve kar yağışının çalışmaları yavaşlattığı, hava şartları elverişli olduğu takdirde genelkurmay başkanlığı'dan görevlendirilen helikopterlerin, arama kurtarma operasyonuna havadan destek vereceği de bildirildi.

operasyona afad koordinasyonunda 69 kişilik ekip, 13 araçla katılıyor.

erdoğan bilgi aldı

cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, pazar günü trabzon valisi abdil celil öz ve çaykara belediye başkanı hanefi tok ile telefonla görüşerek kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı. 

kaynak: anadolu ajansı

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;