Türkiye

Davutoğlu'dan CHP'nin MİT iddiasına yanıt

Başbakan Davutoğlu, ana muhalefet lideri Kılıçdaroğlu'nun kendi acziyetini örtmek için 'MİT'in CHP'yi karıştırdığı ithamında bulunduğunu' söyledi.

Konular: Türkiye

başbakan davutoğlu ağrı'nın patnos ilçesindeki ak parti kongresinde konuştu, chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu'nun milli istihbarat teşkilatı (mit) hakkındaki iddialarına yanıt verdi. davutoğlu şunları şöyledi:

"partisi karışmış, her kafadan bir ses çıkıyor. kılıçdaroğlu ise bütün bu olanları sadece seyrediyor. herkes kendi oyununu oynuyor kılıçdaroğlu da kendini antrenör zannedip etrafta dolaşıyor. öyle bir itham ki bu, güya mit'in chp içinde birtakım faaliyetler yaptığı, aslında kılıçdaroğlu kendi acziyetini örtmek için kendi zayıflığını örtmek için bir devlet kurumuna iftirada bulunuyor. sayın kılıçdaroğlu, milli istihbarat teşkilatının çok önemli işleri var yapacak, chp'yle uğraşacak kadar vakti yok. ayrıca hiçbir şekilde, hiçbir devlet kurumu siyasetin içinde değildir ve olmayacaktır."

hdp'ye çağrı

çözüm sürecine de değinen başbakan davutoğlu hdp'ye şöyle seslendi:

"eğer çözüm sürecinde samimiyseniz 6-7 ekim olayları dolayısıyla bir kere bu millete bir özür borcunuz var. bir daha bu milletin evlatlarına sokağa çıkmak için, şiddet için çağrıda bulunmayın. çözüm sürecinde samimiyseniz bir daha kimseyi bu topraklarda, bu toprakların, bu mekanların üzerinde şiddete davet etmeyin."

kılıçdaroğlu cuma günü hürriyet gazetesine verdiği demeçte, 'akp'nin derin devleti' dediği bir grubun mit ile birlikte partisini karıştırmak için çalıştığını iddia edip, ulusalcı milletvekillerine 'tuzağa düşmeyin' demişti. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;