Galatasaray - Fenerbahçe derbisi

Derbide kazanan Galatasaray

Sarı Kırmızılılar, ezeli rakibi Fenerbahçe'yi 1-0 mağlup etti. Galatasaray, bir maçı eksik lider Fenerbahçe ile puan farkını yediye düşürdü. Derbide 2 kırmızı 16 sarı kart çıktı.

türk telekom arena'da tek gol dokuzuncu dakikada wesley sneijder'den geldi. galatasaray'ın 32'de drogba ile bir şutu da direkten döndü. 

fenerbahçe'de emre belözoğlu 39'da, galatasaray'da da felipe melo 87'de kırmızı kart gördü ve oyun dışında kaldı. 

ligde üç maç sonra kazanan galatasaray puanını 53'e yükseltti. ligin bitimene altı hafta kala, yeniden averajla beşiktaş'ın üzerine çıkarak ikinci sıradaki yerini aldı. lider fenerbahçe ise 60 puanda kaldı.

gergin geçen maçta, iki kırmızı kartın yanı sıra 12 de sarı kart çıktı. 
 

28. hafta

gaziantep 2-2 kasımpaşa
cumartesi
akhisar bld. 0-0 eskişehirspor
antalyaspor 1-1 konyaspor
beşiktaş 3-1 kayserispor
ç.rizespor 0-1 karabükspor
pazar
erciyesspor 3-0 elazığspor
bursaspor 4-3 sivasspor
galatasaray 1-0 fenerbahçe
pazartesi
trabzonspor 3-0 gençlerbirliği

galatasaray'da son üç resmi maçta forma giyemeyen didier drogba, derbide ilk 11'de yer aldı. izet hajrovic, burdisso, chedjou ve ontivero'yu yabancı kontenjanı nedeniyle ceyhun gülselam ise kasığındaki sakatlık nedeniyle derbi maçının 18 kişilik kadrosuna giremedi.

galatasaray'da sarı kart cezası biten felipe melo, fenerbahçe karşısında takımdaki yerini aldı.

fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan alper potuk ve egemen korkmaz derbi kadrosunda yer almadı. sakatlığı geçen emre belözoğlu, derbide ilk 11'de sahaya çıktı. yabancı kontenjanına takılan cristian, kadlec ve holmen de kadronun dışında kalan isimler oldu.

mancini-selçuk gerginliği

maç içinde bazı pozisyonlarda mancini'nin tepkisini çeken selçuk inan, karşılaşmanın son bölümünde italyan teknik adamla karşı karşıya geldi.

maçın 85'inci dakikasında sakatlığı olduğu gerekçesiyle oyundan çıkmak isteyen selçuk inan, mancini'nin oyunda kalması isteğine sinirlendi. oyuncu değişikliği yapılmamasına rağmen kaptanlık pazubandını çıkarıp sahayı terk etmek istedi. saha kenar çizgisi üzerinde drogba ve diğer takım arkadaşları tarafından sakinleştirilmeye çalışılan selçuk, mancini ile sinirli şekilde diyaloğunu sürdürdü.

85'inci dakikada sahadaki yerini veysel sarı'ya bırakan sarı-kırmızılı oyuncu, formasını sinirli şekilde çıkarıp kenar yönetimine verdi ve direkt olarak soyunma odasının yolunu tuttu. tugay kerimoğlu, tünele yönelen oyuncunun omzuna formasını tekrar koyarak, ortamı sakinleştirmeye çalıştı.

galatasaray'ın üst üste dört lig şampiyonluğu yaşadığı ve uefa kupası'nı kazandığı dönemin efsane isimlerinden olan, daha sonra sarı-kırmızılı ekipte iki kez teknik adamlık da yapan hagi'ye, müsabaka öncesi plaket verildi.

beşiktaş teknik direktörü slaven bilic, derbi maçı türk telekom arena'da izledi.

galatasaray ile fenerbahçe tarihlerinde 377'nci kez karşı karşıya geldi. 105 yıllık rekabette fenerbahçe'nin galibiyet sayısında 143-121 üstünlüğü var.

iki takım 56'ncı sezonu süren ligde ise 113 kez karşı karşıya geldi. fenerbahçe, rakibine galibiyet sayısında 47-32 üstünlük kurdu.

kulüpler arasındaki anlaşma gereği konuk takım taraftarının alınmadığı derbide, 2 bin 994 güvenlik personeli görev yaptı.

derbi mücadelesinde, 389'u türk, 18'i ise yabancı olmak üzere toplam 407 medya mensubu görev aldı. 

sezonun ilk yarısında kadıköy'de yapılan maçı fenerbahçe 2-0 kazanmıştı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;