Galatasaray - Fenerbahçe derbisi

'Derbiden önemli olan üç puandı'

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, derbide hakettikleri bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Galatasaray, beş resmi maç sonra galip geldi.
Galatasaray, beş resmi maç sonra galip geldi. [AA]

maç sonrasında açıklamalarda bulunan italyan teknik adam, fenerbahçe 10 kişi kalınca oyunun kontrolünü eline geçirdiklerini belirtti.

rakiplerinden daha iyi oynadıklarının altını çizen mancini "bugün derbiden fazla, üç puanın önemi vardı. son maçlarımızda hep şanssızlıklarla geçti. bugün üç puan hayati önem taşıyordu. onu da aldığımız için çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.

selçuk ile maç içinde yaşadığı diyalog için ise şunları söyledi:

"bu tip şeyler normal, artık maçın son dakikaları gelmiş. gerginlikler yaşanabilir. sakatsa da sahada kalmasını istedim, o kenara gelmeye çalıştı. böyle bir durum yaşandı." 

türkiye ligi'nin avrupa'daki liglerden daha az izlendiği şeklindeki demecinin hatırlatılarak, derbinin kalitesiyle ilgili görüşü sorulan mancini "biliyorsunuz burada bir yabancı oyuncu kuralı var. bu kuralın böyle olması, kapalı olması aslında çok iyi değil. bence bu kuralın serbest olması gerekiyor.

çünkü kurallar serbest olduğu zaman buraya çok kaliteli yabancılar gelecektir. kaliteli futbolcuların buraya gelmesi, ligin daha fazla seyredilmesini sağlayabilir ve kalitesini yükseltebilir. benim aslında söylemimdeki temel amaç buydu.

derbinin kalitesine gelince, galatasaray-fenerbahçe derbisi gayet önemli bir derbi. bence italya ve ingiltere'deki derbilerden herhangi bir farkı olduğunu düşünmüyorum" dedi. 

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;