2014 FIBA Dünya Kupası

Emir çeyrek finali getirdi

Türkiye, 2014 Dünya Kupası'nda Avustralya'yı 65-64 yenerek çeyrek finale yükseldi. Emir Preldzic son altı sayıyı kaydetti.

Konular: Spor, Basketbol

türkiye karşılaşmaya ender’in sayılarıyla başladı. avustralya üçlüklerle skorda kaldı. ay yıldızlılar rakibinin sert savunması karşısında zorlandı. ilk çeyrekte şut saatinde yaşanan sorun nedeniyle maça ara verildi. dönüşte hücumda ritmini bulamayan türkiye çeyreği 18-15 geride kapattı.

ergin ataman’ın öğrencilerinin hücumdaki sıkıntısı ikinci çeyrekte de devam etti. sinan’ın potaya giderek bulduğu sayılarla oyunda kalan türkiye’de kerem’in ekstra sayıları yardımcı oldu. avustralya hücum ribauntlarıyla üstünlüğünü korumayı başardı. soyunma odasına 35-34 avustralya üstünlüğü ile gidildi.

devre dönüşü avustralya farkı çift hanelere çıkardı. türkiye rakibinin baskılı savunması karşısında kolay sayı imkanı bulamadı. 13-2’lik seriyle skoru 48-36’ya getiren avustralya farkı korumayı başardı. çeyreğin son bölümünde toparlanan ay yıldızlılar son 10 dakikaya 50-46 geride girdi.

son çeyreğe 7-3 ile giren avustralya farkı tekrar açmayı başardı. hücumda kötü tercihler yapan türkiye maça ortak olmakta zorlandı. son bölümde tempoyu arttıran ay yıldızlılar farkı bire kadar indirmeyi başardı. dört kısayla oynayan türkiye, savunma ribaundlarında sorun yaşadı. emir'in üst üste iki üçlüğü sayesinde türkiye maçı 65-64 kazandı.

türkiye'de son altı sayıya imza atan emir preldzic 16 sayı, 7 ribaund ve 2 asist ile maçı getiren isim oldu. sinan güler 16 sayı ile ona en büyük katkıyı sağladı. avustralya'da aron baynes'in 15 sayı, 7 ribaundu mağlubiyeti engelleyemedi.

türkiye çeyrek final maçında litvanya ile 9 eylül'de karşılaşacak.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;