Türkiye Süper Ligi

Erdoğan'dan üç gol

Başbakan, Başakşehir stadının açılışında gösteri maçına çıktı. Karşılaşmanın 15 dakikalık ilk yarısında arka arkaya üç gol atan Erdoğan, ikinci yarıda oynamadı. Başbakan'ın takımı maçı 9-4 kazandı.

Konular: Spor, Futbol

başbakan recep tayyip erdoğan başakşehir'in yeni stadının açılışını yaptıktan sonra eski futbol yıldızları, futbol yöneticileri ve gösteri dünyasının ünlülerinin de yer aldığı iki takım sahaya çıktı.

başbakan erdoğan, futbol federasyonu başkanı yıldırım demirören, eski fenerbahçeli futbolcu rıdvan dilmen, istanbul başakşehir başkanı göksel gümüşdağ ve oğlu bilal erdoğan'la aynı takımda yer aldı. rakip takımda ise mehmet özdilek, yılmaz erdoğan, fettah can gibi isimler vardı.

takımlar 15'er dakikalık iki devre oynadı.

erdoğan, takımı 3-0 geriye düştükten sonra attığı gollerle skoru 3-3'e getirdi. acun ilıcalı'nın penaltıdan attığı golle başbakan'ın takımı ilk yarıyı 4-3 önde tamamladı, maçtan 9-4 galip ayrıldı.

erdoğan gençliğinde amatör olarak futbolla ilgilenmiş bir siyasetçi. arkadaşlarının oyun stilini eski alman futbol yıldızına benzeterek 'imam beckenbauer' dediği erdoğan, camialtı ve iett gibi kulüplerde futbol oynadı. ancak babası profesyonel futbolcu olmasına izin vermedi.

başakşehir 'fatih terim' stadyumu

başbakan erdoğan, maçtan önce, stat açılışı dolayısıyla bir konuşma yaptı.

erdoğan sporda altyapının önemini vurguladı ve "77 milyon nüfusuyla türkiye dünya sporunda yerini muhakkak alacaktır" dedi.

başbakan, "spora siyasetin, ideolojinin, rantın bulaşmasını engellemek, sporu spor olarak yapmak zorundayız" diye konuştu.

erdoğan daha sonra türkiye futbol direktörü fatih terim'i sahneye davet etti. stadın adını 'başakşehir fatih terim stadı' koyduklarını söyledi. erdoğan ile terim, üzerinde 'istanbul başakşehir fatih terim stadyumu' yazan bir tabelayı birlikte açtı. 

terim, bunun kendisi için büyük bir sürpriz olduğunu ve değerini bildiğini ifade etti.

modern bir tesis

süper lig'e geri dönen, eski adıyla istanbul büyükşehir belediyespor, yeni adıyla istanbul başakşehir takımının yeni stadı 17 bin 319 seyirci kapasiteli.

tesis yaklaşık 135 milyon liraya mal oldu.

başakşehir'in yeni evinde stadın yanı sıra üç antrenman sahası, sporcu sağlık merkezi, kamp için 34 yatak odası ve 170 kişi kapasiteli basın merkezi var.

tesiste ayrıca 350 araçlık kapalı ve bin 300 araçlık açık otopark bulunuyor.

geçen sezon ptt 1. lig'de elde ettiği şampiyonluk, ibb'nin bir sezon önce düştüğü türkiye süper ligi'ne geri dönmesini sağladı. 

ibb, 2007'de çıktığı süper lig'de altı sezon kalmıştı. lavicert turunculular ayrıca 2011'de türkiye kupası'nda final oynamıştı.

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;