Bilim-Teknoloji

Facebook reklam gelirini açıkladı

Sosyal paylaşım sitesi Facebook, 2013 yılı reklam gelirinin iki milyar 340 milyon dolar olduğunu açıkladı. Önceki yıla göre artış oranı yüzde 76'yı buluyor.

Konular: Bilim-Teknoloji

tablet, akıllı telefon gibi mobil cihaz kullanmı 945 milyona ulaştı. bu durum ünlü sosyal paylaşım sitesinin reklam gelirlerini de etkiledi. çünkü gelirlerinin yüzde 53'nü mobil reklamlardan sağlıyor.

gelecek hafta 10. yılını kutlayacak facebook'un, bir milyar 230 milyon küresel kullanıcısının dörtte üçünün akıllı telefon, tablet ve diğer mobil cihazları kullanarak giriş yaptığı kaydedildi.  

31 aralık itibarıyla iki milyar 590 milyon dolarlık toplam gelire ulaştığı belirtilen facebook'un, önceki yılın aynı dönemine göre gelirinde 1 milyar 590 milyon dolarlık bir atış sağladığı ifade edildi. reklam gelirlerinin iki milyar 340 milyon dolar olduğu belirtilen facebook'un önceki yıla göre reklam geliri artış oranının yüzde 76 olduğu bildirildi. 

2013 sonunda dünya genelinde bir milyar 230 milyon aylık kullanıcıya ulaştığı bildirilen facebook'a günde en az bir kere olmak üzere 757 milyon kişi giriyor.

13-17 yaş arası kullanıcıların sayısının ise 2011 yılı haziran ayında 13,1 milyonken, 2014 yılı ocak ayında 9,8 milyona gerilediği duyuruldu.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;