Türkiye

Fransa'ya karşı destek sözü

Ana muhalefet lideri Kılıçdaroğlu'nun Başbakan Erdoğan'a, 'Paris'e yaptırımlarda arkanızdayız' mesajı verdiği belirtildi.

Haberin Öne Çıkanları

'Arkanızdayız' mesajı

40 dakika sürdü

İki lider uzun bir aradan sonra bir araya geldi. [AA]

cumhuriyet halk partisi (chp) genel başkanı kemal kılıçdaroğlu, bir süre önce ameliyat olan başbakan recep tayyip erdoğan'a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

kılıçdaroğlu'nun, daha önce saat 17.00'de yapılacağı duyurulan ziyareti, erdoğan'ın programındaki yoğunluk nedeniyle saat 19.15'te başladı. basına kapalı ziyaret 40 dakika sürdü.
 
ak parti genel merkezi'nde gerçekleşen görüşmeye chp genel başkan yardımcıları gürsel tekin ve faik öztrak ile ak parti genel başkan yardımcısı ömer çelik ve genel sekreter haluk ipek de katıldı.
 
iki liderin görüşmesinde fransa parlamentosunda kabul edilen 1915 olaylarının inkarını suç sayan yasa tasarısı gündeme geldi. hükümetin fransa'ya karşı uygulayacağı yaptırımları bu görüşmeden kısa bir süre önce açıklayan erdoğan, bu konuda ana muhalefet liderinden destek istediği öğrenildi. kılıçdaroğlu'nun ise yaptırımlar konusunda hükümetin arkasında olacaklarına dair söz verdiği belirtildi. görüşmenin ardından başbakan erdoğan, kılıçdaroğlu'nu aracına kadar uğurladı.
 
ziyaret, ak parti genel merkezinin söğütözü'ndeki binasına taşınmasının ardından chp genel başkanı düzeyindeki ilk ziyaret olma özelliğini de taşıyor. 
 
kaynak: ajanslar
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;