Gazze

'Gazze davasını yalnız bırakmayacağız'

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, 'Türkiye'yi Ortadoğu bataklığına sürüklemeyin' diyen CHP liderini ve 'Filistin'de tarafsız olmamız lazım' dediğini iddia ettiği cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu eleştirdi.

ak parti istanbul gençlik kolları tarafından düzenlenen sahur programına katılan ahmet davutoğlu, "bu ramazan, gönlümüzün bir yarısı suriye'de, bir yarısı irak'ta ama bütünüyle, her anıyla iliklerimize kadar ulaşan benliğimizle ruhumuz gazze'de." dedi. 
kılıçdaroğlu önce, chp lideri kemal kılıçdaroğlu'nu eleştirdi:
hiçbir yerde gazze, filistin davasını yalnız bırakmayacağız. belki birileri 'tarafsız olalım' diyecek. belki birileri 'ortadoğu bataklığına bulaşmayalım' diyecek. ama biz, o bataklık dedikleri şam'ı, şam-ı şerif bilmişiz. o bataklık dedikleri ortadoğu'daki mekke'yi, medine'yi kabe bilmişiz. o bataklık dedikleri ortadoğu'daki bağdat'ı kardeş bilmişiz. o bataklık dedikleri ortadoğu'daki kerkük'ü aziz bilmişiz. ortadoğu bataklık değil, vicdanları ve insanlığı ayağa kaldıran o aziz vahiyin merkezidir. hira'nın merkezidir. tur-i sina'dır. zeytin dağı'dır. kudüs'tür. kahire'dir. ana muhalefet partisi lideri ve birileri 'bataklık' diyor. insanlığı aydınlatan hira mağarası'nın olduğu ortadoğu'ya bataklık dedirtmeyeceğiz. 
ihsanoğlu'na tepki
dışişleri bakanı 5 partinin ortak cumhurbaşkanı adayı ekmeleddin ihsanoğlu'nu da şu sözlerle eleştirdi:
kendi çıktığı coğrafyaya 'tarafsız kalalım' diye o coğrafyadan kopan bir aday. önce 'filistin'de tarafsız olmamız lazım' dedi. üzerine gidince 'filistin'i kast etmedim. araplar arasında tarafsız olalım' dedi. şunu sorduğumda cevap veremedi: 'suriye'deki mülteci kamplarında yetim kalmış çocukların gözlerinin içine baksın. dul, sahipsiz kalmış ve türkiye'yi anayurdu bellemiş o hanımların gözlerinin içine baksın. bacakları kesilmiş genç kızların gözlerinin içine baksın. ve desin ki; 'siz de arapsınız, beşşar esad da arap. mazlumlar da onlar da arap. ben sizinle beşşar esad'ın arasına giremem. tarafsız olmam lazım' desin. her ikisi de arap ya. hani arapların işine karışmamak gerekir ya. eğer ihsanoğlu bunu diyebilirse, bunu dedikten sonra hesap gününde rabbinin ve babasının huzuruna çıkabilirse işte o zaman sınavı geçer. ama tutamaz. mazlumla zalim arasında kararsız olmayı siyaset felsefesi gibi gören hiç kimse rabbimizin ve milletimizin huzuruna çıkamaz.
ne demişlerdi?
chp lideri kemal kılıçdaroğlu 16 haziran'da partisinin meclis grubuna seslenirken, 'türkiye'yi ortadoğu bataklığına sürüklemeyin' açıklamasına şu sözlerle açıklık getirdi: 
defalarca söyledik, ‘yanlış yapıyorsunuz, türkiye’yi ortadoğu bataklığına sürüklemeyin’ dedik. bugün bu diktatör bozuntusu ‘ortadoğu bataklık değil’ demiş. kastettiğimiz oradaki bir bataklık değil. sen orayı bataklığa çevirdin.
ekmeleddin ihsanoğlu ise 3 temmuz'da cnn türk'te taha akyol'un sunduğu eğrisi doğrusu programında şunları söylemişti:  
türkiye'nin israil ile olan münasebetleri, hem arap dünyasının, hem islam dünyasının hem de türkiye'nin menfaatinde, türkiye taraf tutmaması lazım. tarafları buluşturan, problemlerini çözen, arabuluculuk yapan bir konumda olması lazım.
kaynak: aa ve aljazeera
 

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;