Gazze

Gazze’de ‘Katar’a teşekkür’ mitingi

Gazze’de Doha yönetiminin ‘maddi ve manevi yardımlardan ötürü’ ‘Katar’a teşekkür’ mitingi yapıldı.

Konular: Ortadoğu, Gazze, Katar
Gazze'deki 'Katar'a teşekkür' mitingine Çalışma ve İskân Bakanı Yusuf Gariz'nin yanı sıra milletvekilleri de katıldı. [AA]

çalışma ve iskân bakanı yusuf gariz, meslek sendikaları birliği tarafından katar'ın gazze’ye yaptığı ‘maddi ve manevi yardımlara teşekkür’ amacıyla düzenlenen mitingde, katar'ın gazze’nin imarı için 400 milyon doların üzerindeki yardım yaptığını söyledi.

gazze meslek sendikaları birliği yetkilisi ihab nahhal ise, "eski katar emiri hamad bin halife el sani'nin gazze ziyaretiyle, katar’ın ablukayı kıran ilk ülke oldu" dedi.

milletvekillerinin de katıldığı mitingde, katar emiri temim bin hamad el sani ve babası eski emir hamad el sani'nin fotoğrafları taşınırken, "bütün teşekkürler katar yöneticileri ve halkı için" şeklinde ifadelerin yer aldığı, pankart ve dövizler taşındı.

eski katar emiri hamad el sani, 2012 yılında gazze’ye yaptığı ziyarette, bölgenin imarı için yaklaşık 407 milyon dolar yardım yapmıştı.

katar ayrıca aralık ayında filistin hükümetine, gazze’deki elektrik santralinin çalışmasında kullanılan akaryakıtın vergisini karşılaması için 10 milyon dolar vermişti.

gazze'deki hamas hükümeti’nin başbakanı ismail heniye, 10 mart’ta bölgeye olan desteği nedeniyle eski katar emiri hamad bin halife el sani'ye teşekkür etmişti.

öte yandan, 4 mart’ta mısır’daki bir mahkeme, hamas’ın ülkedeki tüm faaliyetlerini ‘müslüman kardeşler’ bağlantısı nedeniyle yasakladı.

katar da son sönemde müslüman kardeşler ve hamas yönetimine verdiği destek nedeniyle mısır ve suudi arabistan’ın hedefindeki ülke haline geldi.

suudi arabistan, birleşik arap emirlikleri (bae) ve bahreyn katar’daki büyükelçilerini çekme kararı almıştı. mısır da üç ülkenin aldığı bu kararı desteklediğini duyurdu.

mısır’daki darbe yönetimi ayrıca geçen hafta katar vatandaşlarına vize uygulaması başlattı.

son adım olarak da suudi arabistan müslüman kardeşler grubunu ‘terör örgütü’ ilan ettiğini açıkladı.

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;